Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nagy koncertet tartanak
Idén – a tervek szerint – több fesztiválon is fellép a Crazy Daisy Jug Band. Fotó: Music & Jam – The Kitchen Session Live / Tarnai László

Újra a Búgócsigában zenél a soproni Crazy Daisy Jug Band

Nagy koncertet tartanak

| Kóczán Bálint | Sztárok

Két év után lép fel ismét a Búgócsiga Akusztik Gardenben a Crazy Daisy Jug Band. A soproni banda a pandémia ellenére az ország számos pontjára eljutott 2021-ben. Pénzel Péter frontemberrel beszélgettünk.

– Hogy készültök a bulira?

– Mindenek előtt próbákkal, hiszen sok zeneszámból áll össze a programunk. Ezek között vannak saját és új feldolgozások is, amiket a soproni közönség még nem nagyon hallott tőlünk. És persze a régen játszott dalokat is fel kell frissíteni.

– Mit jelent számotokra a soproni buli?

– Viszonylag ritkán adódott alkalom arra, hogy Sopronban zenélhessünk, részben a pandémia miatt is. A Búgócsigában utoljára 2020 februárjában játszottunk nagy sikerrel, pont a koronavírus-járvány előtt. Úgyhogy nagyon örülünk, hogy számunkra az idei év első koncertje itt lesz. Reméljük, sokan lesznek ránk kíváncsiak.

– Mi jellemzi a mostani koncertrepertoárt?

– Feldolgozásokat és saját angol nyelvű dalokat egyaránt játszunk majd. Első sorban a jug bandek korabeli zenei világából merítünk, amik a múlt század elején, a húszas–harmincas években születtek Amerikában, és magukban foglalták a blues, dzsessz, folk és ragtime stílus elemeit. Ezen kívül persze – időrendben – egészen a hatvanas–hetvenes évek zenéiből is előadunk, és vannak saját szerzeményeink is szép számmal.

– Milyen volt a 2021-es év, mi történt a zenekarral?

– Meg kell, hogy mondjam, viszonylag szerencsések voltunk, mert ahogy feloldották a korlátozásokat, hirtelen rengeteg megkeresést és lehetőséget kaptunk. Július elején két hét alatt betelt a naptárunk szeptember közepéig. Főleg utcazene-fesztiválokra (Cegléd, Eger, Tokaj) vagy kültéri rendezvényekre is hívtak, de akadt olyan felkérés is, amit már sajnos nem tudtunk elvállalni időhiány miatt.

– 2022-re mit terveztek?

– Folytatni szeretnénk a stúdiófelvételeket és készülni a további fellépésekre. Újabb hangszereket is szeretnénk kipróbálni a repertoárunkban, amelyek egy része saját készítésű. Szerencsére ötletgazdag társaság vagyunk, mindig szeretünk előrukkolni valami újjal. Egyvalami nem változik, amit általában szeretnek is bennünk: jó hangulatot varázsolunk a koncertjeinken korosztálytól függetlenül. Talán ebben rejlik a zenei stílusunk híres gyógyír jellege, ahogy erről a The Loving Spoonful zenekar is énekelt anno.

Crazy Daisy Jug Band koncert: 2022. január 14., péntek 19 óra, Búgócsiga Akusztik Garden

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...