Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Milyen alkatra milyen ruha?

Milyen alkatra milyen ruha?

| Madarász Réka | Sztárok

Mindenki tudja, hogy a belső értékek számítanak igazán, azonban a külső megjelenés szerepét sem szabad lebecsülni. Mivel az első három másodpercben eldől, ki, mit gondol rólunk, ne hagyjuk elveszni a kedvező első benyomás lehetőségét!

Ha valaki az alkatához illő, a színtípusának és a stílusának megfelelő öltözetben jelenik meg, valószínűleg harmonikus lesz a látvány. Minden kornak megvan a maga szépségideálja, a mostanié a szabályos homokóra. Nem mindenkit áldott meg az ég 90–60–90-es méretekkel, de az arányok megváltoztatásával közelebb kerülhetünk az etalonhoz. 

A nagy mellekkel, hangsúlyos derékkal, széles csípővel és erős combokkal rendelkező „homokórának” az alak vonalát követő ruhák állnak igazán jól. Alapszabály, hogy azt hangsúlyozzuk, ami előnyös. A magas derék és a ceruzaszoknya remek választás, mindent kerülni kell azonban, ami a nőies testalkatot még tovább kerekíti: a nagy dekorációkat, a fodrokat, a bő ruhákat. A teltebb hölgyeknek tilos egy színbe öltözniük. A háromszög testalkatúaknak szélesebb csípőjüket és combjaikat érdemes keskenyíteniük, ezért alulra sötét színeket hordjanak. A felsőtestet kiválóan lehet optikailag szélesíteni egy jól megválasztott mellénnyel, puffos ujjal vagy széles gallérral. A fordított háromszög alkatúaknál a fő feladat a csípő szélesítése: tökéletes megoldás az oldalzseb, a loknis és a harangszoknya. A vékony oszlop és a tégla alkatnál a derék hiánya okozza az aránytalanságot. A „téglákon” sokat segíthetnek a trükkös minták, a hosszú szabásvonalak és az íves kiegészítők, az „oszlopokon” pedig jól mutatnak a határozott szín­blokkok, a merész minták, a szögletes szabásvonalak, a ráncolások, a fodrok, az A vonalú szoknya és a trapéznadrág. Az alma alkatúak túlzottan is kerek formáit szögletesebbé lehet varázsolni. Megfelelő öltözettel a figyelmet az arcukra vagy a dekoltázsukra terelhetik. Az önmagukban mintás anyagok, a sötét színek, a mell alatti szabásvonal ragyogó külsőt kölcsönözhetnek nekik. 

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...