Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Merész tavaszi trend

| Madarász Réka | Sztárok

Mindannyian vágyunk már a verőfényes napsütésre. A reményteli tavaszvárás a kreátorok kollekcióin is megmutatkozik. Az idei divattrend kulcsszavai: vidámság és kényelem.

A szezon legjellemzőbb ruhadarabjai közé tartozik a melegítő. Természetesen készülhet pamutból, de szövetből vagy akár finom szaténból és selyemből is. A rég elfeledett válltömések újra virágkorukat élik. Nem ritka, hogy a kifutókon extrém méreteket öltenek, mi viszont maradjunk inkább a szolidabb változatoknál! Bármilyen ruhadarabról van is szó, lehetőleg legyen puffos az ujja – ráncolt, rakott vagy raffolt –, a széles vállú és a teltebb nők azonban vigyázzanak ezzel a fazonnal!

– Továbbra is a magas derekú nadrágok hódítanak, a rövidebb felsőrész vagy top viszont egy keskeny sávot fedetlenül hagy a hölgyek hasából – tudtuk meg Szilágyi Katalin divat- és stílustervezőtől. – Továbbra sem kell megválnunk a bokavillantós nadrágjainktól, azonban újra divatba jön a bő szárú pantalló is, ami sokszor annyira hosszú, hogy szinte elakad benne a lábunk.

Ahogy tavasszal már megszokhattuk, jöhetnek a virágok minden mennyiségben! Újdonságként azonban az eddigieknél még erőteljesebb motívumokban és még vidámabb színekben pompázhatunk.

– A globális trendekhez igazodva a divat világában is egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezetvédelem. A nagy tervezők szívesen merítenek ihletet a természetből – még a divatszínek elnevezésében is – folytatta Kata. – A pasztellárnyalatok örök klasszikusnak számítanak. Egészen különleges kombinációikkal is találkozhatunk: kellemes hatást kelt például a halványlila, a halványzöld és a vízkék együttese. Ugyanakkor az előző irányzat szöges ellentéte – az élénk tónusok, a feltűnő kontrasztok is menőnek számítanak az idén. Üde színfolt lehet a hétköznapokra például a derűs sárga szürkével párosítva, de a merészebbek viselhetik – a naplementét idéző – narancshéjjal vagy sáfránnyal is.

Az idei divatpalettán helyet kapnak a hangsúlyos színek: az organikus zöldek, az akvamarin kékeszöld, de a fakó farmerkék, a szürkéskék és az áfonyakék is.

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...