Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megváltozott az élete
Békefi Viki a Zenta 1697 című rockoperában játszik, ami a tervek szerint november végén lesz újra látható Sopronban

Békefi Viki ragyog – megtalálta élete szerelmét

Megváltozott az élete

| Kóczán Bálint | Sztárok

Bár ­Békefi Viki is elkapta a koronavírust szerelmével együtt, de karrierje ettől független ível felfelé: a tehetség megnyerte az egyik televíziós show-műsort, nemrég pedig új dallal jelentkezett.

– Mennyiben változtatta meg az életedet a Sztárban sztár leszek győzelme?

– A műsor alatt megismertem életem szerelmét, Ya Out, és közös projektet indítottunk. Elindultam emellett a könnyűzenei világban, és a színházakban is egyre több munkám van. Mindenféle stílusban próbálgatom magam. Szakmailag és emberileg is nagyon sokat fejlődtem a műsor alatt. Összességében egy életre szóló élmény volt, amit bármikor megismételnék.

– Miről szól legújabb dalod?

– Alapvetően vidám természetű lány vagyok, ezért egy ilyen hangulatú dallal szerettem volna elindulni a pop világában. Patocska Olivér és Barabás Dávid írták a Cupidót, és már a legelső pillanattól kezdve nagyon tetszett a hangzás. Természetesen itt nem állok meg, már készül a következő projekt, szeretném minél több oldalamat megmutatni a közönségnek.

– Milyen projekt készül a pároddal?

– Ez egy feldolgozás lesz, ami hamarosan látható, de egy vadonatúj dalt is készítünk. Bár most pihennünk kellett, mert sajnos minket is utolért a ­COVID 19, de már alig várom, hogy megmutassuk az újdonságot. A járvány kapcsán annyit szeretnék elmondani, hogy vegye mindenki nagyon komolyan a megelőzést és magát a betegséget is.

– Mi a különbség a popélet és a színház között?

– Gyerekkorom óta színházban játszom, énekelek. A könnyűzene világával a műsornak köszönhetően kerültem közelebbi kapcsolatba, és azóta bontogatom a szárnyaimat. Az előadásmód nagyjából egyezik mindkét területen, inkább énektechnikai különbségeket vettem észre. Még tanulom a pop éneklési stílusának sajátos vonásait, és próbálom összekombinálni saját magammal.

– Sopronban is láthatott több alkalommal a közönség. Hogy emlékszel vissza erre az időszakra?

– Az Ármány & szerelem volt az első darab, amiben játszottam. Szép emlékek fűznek hozzá. A soproni közönség rengeteg szeretetet küld nekünk az előadások alatt, amitől teljesen fel tudok töltődni. Jelenleg a Zenta 1697 című rockoperában játszom, ami a tervek szerint november végén lesz újra látható a Petőfi Színházban.

– Mit jelent számodra Sopron? 

– Mindig jó kedvvel gondolok a városra, szeretek néhány napot itt tölteni. Gyönyörű az egész környezet. Ha tehetem, gyakran sétálok, és mindig felfedezek számomra új, szebbnél szebb helyeket Sopronban.

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...