Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Magabiztos idénykezdet
Honti Kata búcsúztatóját hatvanpontos győzelemmel ünnepelte a csapat Fotó: Németh Péter

A fiatal játékosok is sokat tettek a Sopron Basket győzelméért

Magabiztos idénykezdet

| Munkatársunktól | Sztárok

Magabiztos győzelemmel kezdte szereplését a 2017/18-as szezonban a Sopron Basket. A női együttes 60 pontos különbséggel győzte le a BEAC Újbuda csapatát.

Az első hazai meccset megelőző ünnepség keretében felvonták az arénában a tavalyi bajnoki és kupagyőzelemre emlékeztető zászlókat, valamint Honti Ka­­ta mezét. Barcza Attila önkormányzati képviselő, az ifjúsági turisztikai és sportbizottság el­­nöke mondott köszöntőt, a kö­­zönség pedig vastapssal jutalmazta a tavalyi sikereket, valamint a klub ikonikus játékosát, Honti Katát.

A szezonnyitón nem okozott gondot a soproni csapatnak a BEAC legyőzése. Végig magabiztos játékkal, gyakorlatilag edzőmeccset játszott a Sopron Basket. A fiatal játékosok, Dubei Debóra, Czukor Dalma, Határ Bernadett is sokat tett hoz­­­zá a győ­­zelemhez, a csapat pedig egészen kiválóan, csaknem 50 százalékos pontossággal dobta a hárompontosokat. A 100. sop­­­­­roni pontot Határ szerezte, végül 60 pontos különbséggel győzött a hazai együttes. A vég­­eredmény: Sopron Basket – BEAC Újbuda 102–42.

– Megadtuk a kellő tiszteletet ellenfelünknek azzal, hogy végig teljes erőbedobással játszottunk. Örülök, hogy fiataljaink éltek a lehetőséggel – értékelt Roberto Iniguez vezetőedző.

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...