Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Legyen friss és üde a bőre!
– A bőrápolás nemcsak a ránctalanítás érdekében elengedhetetlen, hanem azért is, mert a jól hidratált bőr sokkal jobban felszívja a tápanyagokat, mint a száraz – nyilatkozta Mesterházy Márta. Fotó: Filep István

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Legyen friss és üde a bőre!

| Madarász Réka | Sztárok

A borús, hideg, téli időszak elmúltával a nap sugarai nemcsak a lelkünket simogatják, hanem a bőrünk is éledezni kezd. A legfontosabb ilyenkor a radírozás és a táplálás.

A zord téli hónapok tagadhatatlanul nyomot hagynak az arcunkon: a vonásaink feszültebbek, a bőrünk fakó és érdes. Vágyunk a megújulásra, az éltető napfényre. Szinte csodákra képesek ilyenkor a frissítő arc- és testkezelések.

– A hideg és – esetenként – a szoláriumozás hatására a bőrünk felső hámrétege megvastagszik, emiatt durva tapintású lehet – tudtuk meg Mesterházy Márta kozmetikusmestertől. – A megvastagodott hámréteg elszigeteli a bőrünket a külső hatásoktól, így a kozmetikai ápolószereink és a hatóanyagok sem szívódnak fel megfelelően. Mivel is kezdhetnénk a tavaszi újjáéledést, ha nem egy alapos, bőrtípusunknak megfelelő peelinggel?

Fáradt, éhező bőrünket táplálni kell. A hiányzó nedvesség pótlására bevethetünk ilyenkor gazdagabb krémeket is.

– A bőrápolás nemcsak a ránctalanítás érdekében elengedhetetlen, hanem azért is, mert a jól hidratált bőr sokkal jobban felszívja a tápanyagokat, mint a száraz – folytatta a szakember. – A bőrünk tavasszal különösen kívánja a vitaminokat, az ásványi anyagokat és az enzimeket. Használhatunk csipkebogyó, homoktövis, búzacsíra vagy körömvirág alapú készítményeket, valamint karotinoidokat.


Ezek az olajban jól oldódó, sárga színű, növényi zsiradékok védik a szervezetet az ártalmas szabadgyökök ellen, ráadásul még sebgyógyító hatásúak is. Hasznukat majd a tartósan napfényes időszakban látjuk különösen, ugyanis óriási szerepük van a fényvédelemben és az UV-sugárzás által károsodott bőr regenerálásában is.

Az arcunkkal párhuzamosan természetesen a testünk többi részét is elkezdhetjük felkészíteni a strandszezonra: a magányos téli estéken olykor előforduló bűnözés eredményeképpen kialakult narancsbőr lebontására ugyanis számos ígéretes módszer kínálkozik. A sporttal egybekötött cellulitmasszázs, aromaterápia vagy iszappakolás például hamar látványos eredményekre képes.

    

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...