Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Könnyen kezelhető frizurák
Boda Balázs mesterfodrász munka ­közben. Fotó: Németh Péter

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Könnyen kezelhető frizurák

| Madarász Réka | Sztárok

Azoknak, akik nem szeretnek sokat vacakolni a hajukkal, jó hír, hogy a fodrászok most könnyedén kezelhető frizurák elkészítésére törekszenek.

Egyre több szépségszalonban személyre szabott hajdiagnosztika segítségével választják ki a vendég hajtípusának legmegfelelőbb ápolószereket.

– A pontos diagnózis után minden vendégünket megtanítjuk hajat mosni – tudtuk meg Boda Balázs mesterfodrásztól. – Minden esetben kétszer mossunk hajat! Öblítés után a sampont a tenyerünkben oszlassuk el, vigyük fel a fej négy pontjára, a maradékot pedig a hajvégekre! Mivel az első mosás célja csak a zsírtalanítás, nem gond, ha nem habzik a sampon. Miután alaposan kiöblítettük a hajunkat, mossuk meg másodszor is, majd a vizet törülközővel csak itassuk le róla.

A minimális mennyiségű pakolást tegyük a tenyerünkbe, vigyük fel a törülközőszáraz hajvégre maximum a fejbőrtől 5 centire, majd 5–8 percig hagyjuk rajta. Ha balzsamot használunk, ugyanezzel a metódussal vigyük fel, 1–2 percig hagyjuk hatni, majd alaposan öblítsük ki! Ezután szintén törülközőszáraz hajra jöhet a hővédő krém, a hajhab, majd a szárítás.

– Idén az a trend, hogy nincs trend. Vagyis bármilyen frizura szóba jöhet – folytatta Balázs. – Úgy vágjuk a hajat, hogy a vendég otthon is ugyanúgy el tudja készíteni magának, mint mi a szalonban. Nőknél a laza hullámtól az egyenesig széles skálán mozog a hajdivat – az arcot kiemelve és keretezve –, a szivárványszínek hódítanak jelenleg. Férfiaknál egyre inkább előtérbe kerülnek a technikásabb, hosszabbra hagyott hajak, precíz vágásokkal készített frizurák.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...