Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kokas Katalin  újra Sopronban
Kokas Katalin Brahms virtuóz hegedűversenyét adja elő városunkban

Kokas Katalin újra Sopronban

| Kóczán Bálint | Sztárok

Kokas Katalin Liszt-díjas hegedűművész ismét Sopronban lép fel a Győri Filharmonikus Zenekarral. A január 30-i est különlegességét az is adja, hogy a világszerte ismert Berkes Kálmán vezényel.

Nem akármilyen vendéggel folytatódik a Liszt Ferenc Hangversenybérlet január 30-án 19 órától a Liszt-központban. Kokas Katalin Liszt-díjas hegedűművész tulajdonképpen már évek óta rendszeresen visszatérő vendég a leghűségesebb városban.  

A budapesti Zeneakadémia tanárát hallhatta a közönség több alkalommal férjével, a szintén hegedűművész Kelemen Barnabással, de csellista húgával, Kokas Dórával is fellépett már a Liszt-központban.

Ez alkalommal a Győri Filharmonikusokkal fog koncertezni a dekoratív zenész Berkes Kálmán vezényletével. A művész Brahms virtuóz hegedűversenyét adja elő, amelynek ihletője Brahms magyar származású kamarapartnere, Reményi Ede volt.

A Győri Filharmonikus Zenekar soproni hangversenyének műsorát egyébként két nagyszabású kompozíció alkotja: Johannes Brahms 1878-ban, alig néhány hónap alatt készült D-dúr hegedűversenye a hegedűirodalomban jelentőségét tekintve csak Beethoven versenyművéhez mérhető.

A koncert második félidejében az 1803–04-ben keletkezett, eredetileg Bonaparte Napóleonnak dedikált Esz-dúr „Eroica” szimfóniát, a zenekari repertoárjának egyik legfontosabb, a szimfóniaműfajnak új irányt szabó mesterdarabját hallhatják az érdeklődők. 

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...