Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Két keréken a belvárosból

Sopron, természetesen – Kiránduljunk együtt!

Két keréken a belvárosból

| Forrai Eszter | Sztárok

Barangoljuk be a legkisebbekkel a soproni parkokat, erdőket, ösvényeket – egyre többen vágynak erre. Új rovatunkban egy kisgyermekes anyuka konkrét tapasztalatai segítségével indulunk útnak. Kiránduljunk együtt!

Ha kerékpáros kirándulást terveznénk gyermekünkkel, szerencsére nem csak két véglet közül választhatunk: megkerüljük a háztömböt vagy az egész Fertő tavat. Sopron belvárosában szuper kerékpárutak csábítják a sportosabb anyukákat és apukákat, akik ebben a szép nyári időben már inkább két kerékre váltanának.

Sopronba költözésünk és lányunk születése óta méltatlanul mellőzve porosodtak a tárolóban biciklijeink, pedig egykor mindkettő szebb napokat is megélt… Itt a nyár, úgyhogy elérkezett az idő, hogy kipróbáljuk, milyen Sopronban biciklizni. Némi pumpálás, gyerekülés-rögzítés és sisakfeladásos harc után felpattantunk járgányainkra, és a Deák téren rácsatlakoztunk a kerékpárútra. A Várkerületen végig kényelmes tempóban és sík terepen tudtunk haladni, ezt fel is vettük férjemmel a munka utáni közös családi levegőzések útvonalának képzeletbeli listájára. Egy kis változatosság a rengeteg babakocsikázás után.


Ha valaki érezni akarja másnap a fenék- és combizmait, akkor tegyen úgy, mint mi, és kanyarodjon le a Várkerületről a Mária-szoborral szemközt, majd tekerjen Balf irányába! Kerékpárút vezet ki minket a belvárosból, a nemrég felújított Nemeskúti út pedig kényelmesebb nem is lehetne, alig van autós forgalom, és tikkasztó hőségben sem leheljük ki a lelkünket, mert az utat körülölelő erdő fái árnyékot adnak. Kislányunk nagyszerűen szórakozott a férjem mögött, néha kimutatott egy-egy fára vagy játszótérre, és bebizonyította, hogy a nézelődésbe igenis el lehet fáradni. Mi elsőre összesen 10 kilométert tekertünk, de biztosan jövünk még ezen az útvonalon, és legközelebb talán a Fertő-partig is elmerészkedünk. 

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...