Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Készül az új lemez
Már nagyon várják a fellépéseket a Blues Hangers tagjai Fotó: Soproni Téma-archívum

Két karanténvideót is készített a Blues Hangers

Készül az új lemez

| Kóczán Bálint | Sztárok

Karanténvideókat készített és új lemezanyagon dolgozik a Blues Hangers. A soproni csapatot is érzékenyen érintette a vírushelyzet, de a tagok próbálták a lehető legjobbat kihozni belőle. Szőke Gerivel beszélgettünk.

– Hogyan érintett benneteket az elmúlt időszak?

– Eléggé megviselte a zenekart a kényszerleállás, de azt hiszem, ezzel nemcsak mi vagyunk így, hanem mindenki, aki a zeneiparban dolgozik. A Blues Hangers amúgy maximális felelősségtudattal és jól kezeli a pandémiás időszakot, bár már mindenkinek viszket a tenyere. A személyes kontaktokat igyekszünk a minimálisra redukálni, ezzel is vigyázva egymásra és szeretteinkre. Természetesen a kapcsolattartás a legkevésbé sem szűnt meg, sőt, ennyit még az aktív időszakban sem telefonáltunk és cseteltünk egymással, mint mostanság.

– Nem tétlenkedett a formáció az elmúlt időszakban sem...

– Bár próbákat nem tartottunk, de átálltunk az online műhelymunkára. Tanultunk pár új számot, amiket bár közösen még nem játszottunk el, de mindenki tudni fogja a dolgát, szerepét, tényleg csak összejátszást igényelnek ezek a dalok. Két karanténvideó is készült, amelynek meglehetősen kalandos volt a technikai kivitelezése, mire rájöttünk a megoldásra, hogyan lehet kilenc embert összehozni egy videóra, de megvalósítottuk. Külön érdekesség, hogy pozánosunk pont ekkor töltötte be 50. születésnapját, így számára egy meglepetés karantén kisfilmmel készültünk, amelynek munkálataiban ő nem vett részt, nem is tudott róla.

– Készül új lemez is?

– Igen, elkezdtünk egy komolyabb lemezanyag összerakásán dolgozni. Most is folyamatos a munka, jelenleg a gitármankósávok feljátszásánál tart a dolog. A stúdiózásra pont alkalmas az ilyen időszak, együtt zenélünk, de mégsem találkozunk egyszerre valamennyien, mindig csak egy-egy ember. Én pedig mindezek mellett elkezdtem végre saját számokon ötletelni, talán ezekből is lesz egyszer valami.

– Mik a további tervek?

– Jelenleg is komoly munkát fektetünk abba, hogy amikor újraindul az iparág, ne a nulláról kezdjük, hanem lehetőleg ugyanonnan, ahol abbahagytuk. Megkeresések is érkeztek már az őszi szezonra, illetve a 2021-es évre, ezek a vírushelyzet lecsengésének legoptimálisabb forgatókönyve esetén jöhetnek szóba. Valamint az a megtiszteltetés ért minket, hogy együttműködhetünk a Sopron Táncegyüttessel és a Fajkusz Bandával a közeljövőben egy nagyszabású koprodukcióban, ez egy hatalmas dobás lesz, és új távlatokat fog megnyitni mindegyik fél életében. 

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...