Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Készítse fel bőrét a nyárra!
Mesterházy Márta kozmetikusmester Fotó: Griechisch Tamás

Készítse fel bőrét a nyárra!

| Madarász Réka | Sztárok

Ha valaki bőrgyógyászati-esztétikai beavatkozásra – IPL, lézer, anyajegy-eltávolítás, hámlasztó és csiszoló kezelések – készül, akkor jobb, ha most már őszre halasztja, hiszen májustól az UV-sugárzás annyira erős, hogy még az általános állapotban lévő bőrt is megviseli.

– A megfelelő fényvédelemről már kora tavasztól ajánlott gondoskodni – javasolta Mesterházy Márta kozmetikusmester. – Azoknak, akik egész nap a természetben tartózkodnak – főként ha foltosodásra hajlamos vagy világos a bőrük –, érdemes óránként krémezniük magukat fényvédővel. Akik a nap nagy részét zárt térben töltik, elég, ha indulás előtt húsz perccel bekenik az arcukat. 

Rendkívül fontos, hogy lépésről lépésre szoktassuk hozzá a bőrünket a napsütéshez.

A szakember szerint egyszer-egyszer szoláriumba is elmehetünk, a napon töltött időt pedig fokozatosan növeljük. A 18 éven aluliak és a gyenge immunrendszerrel rendelkezők különösen veszélyeztetettek a daganatos elváltozások kialakulása szempontjából.

– A napozásra érdemes felkészíteni a bőrt tisztító és hidratáló-tápláló kezelésekkel, masszázzsal – folytatta Mesterházy Márta. – Előszeretettel ajánlom a hyaluronsavas és a C-vitaminos kúrákat, előbbi hidratál és feszesebbé teszi a bőrt, utóbbi fokozza a kollagéntermelést. A nyak és a dekoltázs ápolására otthon is érdemes odafigyelni, hiszen ezeken a területeken látszanak meg legkorábban az öregedés jelei. Az E-vitamin és az antioxidáns hatású enni- és kennivalók nagy szerepet játszhatnak az öregedési folyamatok késleltetésében.

Rengeteg C-vitamint tartalmaz sok nyári zöldség és gyümölcs, E-vitamint pedig többek között búzacsírával és a hüvelyesekkel juttathatunk be legkönnyebben a szervezetünkbe.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...