Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Kényeztető és preventív lábápolás

| Madarász Réka | Sztárok

Egyesek bőr- és körömproblémáik miatt kénytelenek rendszeresen pedikűröshöz járni, másoknak a szépségápolási rutinjuk része. Egy biztos: a lábápolásról télen sem szabad megfeledkezni.

Az elmúlt hetekben jócskán megcsappant a pedikűrösök vendégeinek a száma. A vírustól való félelem és a megbetegedések mellett az is hozzájárul ehhez, hogy – mivel a csizmák eltakarják a lábukat – a legtöbben télen kevesebb figyelmet fordítanak erre a területre. 

– Ha olcsó anyagból készült, nem a lábunk formájához illő cipőket hordunk, az hosszú távon a csontok deformációjához, bőrkeményedések, körömbetegségek kialakulásához vezethet – tudtuk meg Kovácsné Erzsi pedikűröstől. – Az is gyakori probléma, hogy valaki már eleve rendelkezik valamilyen lábfejtorzulással, és egy nem megfelelő talpbetét használatával még tovább ront a helyzeten.

A jobb minőségű cipőkbe gyakran beépítenek harántemelő boltozatot, ha viszont nincs benne ilyen, egy speciálisan kialakított talpbetéttel, tehermentesítők használatával enyhíthetünk a fájdalmainkon. Szakembert érdemes felkeresni benőtt, megvastagodott köröm esetén is. A pedikűrös spange (körömszabályozó) használatával megfelelő irányba tereli szabálytalanul nőtt körmeinket.

– Sokan küzdenek körömgombával is. Ha meg akarjuk előzni ennek kialakulását, fontos odafigyelnünk arra, hogy fürdés után mindig töröljük szárazra a lábujjaink közét – folytatta Erzsi. – A nedves helyeken szívesen megtelepszik a gomba, ami a lábról könnyen átterjed a körömre. Mi alaposan kitisztítjuk a köröm alatti területet, viszont a panaszok megszűnéséért – gombaölő krémek, ecsetelők napi használatával – az érintettnek is tennie kell.

Azok a szerencsések, akik nem küzdenek semmiféle tünettel, maguk is ápolhatják otthon a lábukat. Ha szükségük van egy kis kényeztetésre, érdemes felkeresniük egy pedikűröst, aki a fertőtlenítős lábáztatás után eltávolítja a bőrkeményedéseiket, szépen megformázza a körmeiket, igény esetén még ki is lakkozza őket, a műveletet pedig egy kellemes masszázzsal fejezi be.

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...