Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Kényeztető és preventív lábápolás

| Madarász Réka | Sztárok

Egyesek bőr- és körömproblémáik miatt kénytelenek rendszeresen pedikűröshöz járni, másoknak a szépségápolási rutinjuk része. Egy biztos: a lábápolásról télen sem szabad megfeledkezni.

Az elmúlt hetekben jócskán megcsappant a pedikűrösök vendégeinek a száma. A vírustól való félelem és a megbetegedések mellett az is hozzájárul ehhez, hogy – mivel a csizmák eltakarják a lábukat – a legtöbben télen kevesebb figyelmet fordítanak erre a területre. 

– Ha olcsó anyagból készült, nem a lábunk formájához illő cipőket hordunk, az hosszú távon a csontok deformációjához, bőrkeményedések, körömbetegségek kialakulásához vezethet – tudtuk meg Kovácsné Erzsi pedikűröstől. – Az is gyakori probléma, hogy valaki már eleve rendelkezik valamilyen lábfejtorzulással, és egy nem megfelelő talpbetét használatával még tovább ront a helyzeten.

A jobb minőségű cipőkbe gyakran beépítenek harántemelő boltozatot, ha viszont nincs benne ilyen, egy speciálisan kialakított talpbetéttel, tehermentesítők használatával enyhíthetünk a fájdalmainkon. Szakembert érdemes felkeresni benőtt, megvastagodott köröm esetén is. A pedikűrös spange (körömszabályozó) használatával megfelelő irányba tereli szabálytalanul nőtt körmeinket.

– Sokan küzdenek körömgombával is. Ha meg akarjuk előzni ennek kialakulását, fontos odafigyelnünk arra, hogy fürdés után mindig töröljük szárazra a lábujjaink közét – folytatta Erzsi. – A nedves helyeken szívesen megtelepszik a gomba, ami a lábról könnyen átterjed a körömre. Mi alaposan kitisztítjuk a köröm alatti területet, viszont a panaszok megszűnéséért – gombaölő krémek, ecsetelők napi használatával – az érintettnek is tennie kell.

Azok a szerencsések, akik nem küzdenek semmiféle tünettel, maguk is ápolhatják otthon a lábukat. Ha szükségük van egy kis kényeztetésre, érdemes felkeresniük egy pedikűröst, aki a fertőtlenítős lábáztatás után eltávolítja a bőrkeményedéseiket, szépen megformázza a körmeiket, igény esetén még ki is lakkozza őket, a műveletet pedig egy kellemes masszázzsal fejezi be.

Kapcsolódó cikkek

Búcsúzik Papp Attila

Búcsúzik Papp Attila

2024. 06. 19. | Kóczán Bálint

Tizenkét év után búcsúzik a Soproni Petőfi Színháztól Papp Attila, hiszen új kihívások várják a fővárosban. A színművész azonban nem szakad el végleg...

Mit viseljünk a hőségben?

Mit viseljünk a hőségben?

2024. 06. 19. | Madarász Réka

A forró nyári napokon legjobb, ha természetes szálból készült, könnyű, puha anyagokat viselünk, melyeknek a kényelem mellett pozitív élettani hatásaik...