Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kényeztessük a bőrünket otthon!
A bőrtípusnak megfelelő krémek, habok kiválasztásában segít a testkezelő. Fotóillusztráció: Filep István

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Kényeztessük a bőrünket otthon!

| Madarász Réka | Sztárok

Beköszöntött a tavasz, a nagykabátok lekerültek, és sokan csak most kapnak észbe, hogy ideje lenne valamit tenniük azért, hogy a strandon ne kelljen törölközőbe burkolózva takargatniuk magukat.

Természetesen arra az eredményre ne is számítsunk, amit hónapokig tartó rendszeres edzéssel elérhettünk volna, de a megfelelő otthoni gondoskodás is hamar csodákra képes, különösen, ha egy szakember segítségét is igénybe vesszük.

– Fontos tudni, hogy „hozott anyagból dolgozunk”, vagyis a meglévő adottságainkból érdemes kiindulnunk, illetve törekedhetünk arra, amilyenek korábban voltunk – tudtuk meg Horváth Andrea testkozmetikustól. – A szakember megnézi, megtapogatja a bőrünket, és ennek megfelelően segít kiválasztani a számunkra legmegfelelőbb eljárásokat és ápoló készítményeket.

A nyirok- vagy hullámmasszázs olyan mindennapi életünkben zavaró problémákat old meg, mint például az ízületi fájdalmakat, ödémásodást.

– Az aromaterápia visszaadja a bőr természetes szépségét, kontúrját, és hatékony különböző gyulladások csökkentésére is – folytatta ­Andrea. – Főként negyven év felett fontos az izmaink, csontjaink regenerálása, amit az edzésen kívül különböző izomstimuláló készülékek használatával érhetünk el.

A legfontosabb azonban a bőrünk mindennapi, otthoni ápolása. Ha foglalkozunk vele, a testünk hamar meg fogja hálálni.

– A bőrtípusnak megfelelő krémek, habok kiválasztása a testkezelő felelőssége – folytatta a testkozmetikus. – Arra törekszem, hogy a lehető legkedvezőbb áron a legjobb minőséget ajánljam. A bőr analizálása nem kerül semmibe, viszont megtanítom vendégeimet arra, hogyan tudják használni, illetve otthon előállítani a nekik megfelelő készítményeket.

A bőrradírozás, az elhalt hámsejtek eltávolítása elengedhetetlen ahhoz, hogy a testünk be tudja fogadni a tápláló készítményeket. Kávézacc és olaj segítségével mindenki hamar össze tud keverni magának egy hatékony arcradírt ahelyett, hogy az üzletekben több ezret költene egy olyan készítményre, aminek jól cseng a neve és mutatós a csomagolása. 

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...