Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kényelmes lábbelik
Az őszi–téli szezonban megvastagodnak a cipők talpai és sarkai. Fotóillusztráció: Filep István

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Kényelmes lábbelik

| Madarász Réka | Sztárok

Az idei cipőtrend megálmodói gondoltak azokra a nőkre, akik az előző szezonokban már hozzászoktak a kényelmes lábbelikhez, és nem is hajlandóak lemondani róluk.

Az őszi–téli szezonban megvastagodnak a cipők talpai és sarkai: nemcsak a sportos, hanem az elegánsabb fazonok is robosztusabb megjelenésűek. Ezeket nyugodtan viselhetjük akár szoknyával is. A vékony talp csak a klasszikus modellekre jellemző.

– Szinte minden lábbelit feldob valamilyen fémes motívum: lánc, cipzár, szegecs, arany- vagy ezüstszínben – tudtuk meg Supper Anikótól, egy belvárosi cipő- és táskaüzlet egyik tulajdonosától. – Viszonylag újdonság az anyagok között a lakk dominanciája. Ha az egész cipő nem is lakkbőrből vagy vegán lakkból készül, legalább jelzésértékűen, díszítőelemként megjelenik ez az anyag a modellek többségén.

A félcipők nagy része mokaszin, ugyancsak domináns talprésszel és gyakran állatmintával egyedivé varázsolva. A sneakerek – úgy tűnik – még egy ideig nem mennek ki a divatból, hiszen kényelmesek és sokoldalúan kombinálhatóak.

– A fekete mellett még tartja magát a mustársárga, de már veszít egyeduralmából. Az új kedvencek a camel (tevebarna), a khaki és a sötétkék – folytatta a színekkel Anikó. – A fehér talp karaktert ad a cipőknek, így még a téli csizmákon, bakancsokon is megjelenik.

Bár állítólag már nem kell odafigyelnünk arra, hogy a cipő és a táska egymással összeillő legyen, mégis remekül mutat.

– Sokkal több idén a színes táska, mint az előző években – részletezte a szakember. – A camelen kívül a bordó, valamint a barna minden árnyalata megjelenik, és a patchwork is tartja magát. A praktikum irányítja a divatot, ezért még mindig a hátizsákok és az átvetős táskák a legnépszerűbbek. Csak az elegáns darabok készülnek vékony pánttal. Megfigyelhető viszont egyfajta trendváltás: megjelennek a merevebb falú táskák, amelyek akkor is tartják a formájukat, amikor nincsenek telepakolva.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...