Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Karácsonyi JaMese

| Munkatársunktól | Sztárok

A JaMese 2019 karácsonyára egy különleges műsorral és lemezzel készült: Szabó T. Anna Adventi kalendáriumát zenésíti meg, amely könyv formájában tavaly jelent meg. A lemezen többek között Palya Bea, Ferenczi Gyuri és a Dalinda is közreműködik egy-egy dal erejéig.

Az énekesnő, Molnár Emese két évvel ezelőtt egy Facebook live videóban énekelte el Szabó T. Anna versciklusából a Gyertya című költeményt. A pozitív visszajelzések és a személyes indíttatás sarkallta arra, hogy egy egész albumot álmodjon. Tavaly a Téli PagonyFeszten további három versmegzenésítést mutattak be nagy sikerrel. 

A különleges JaMese – Adventi kalendárium kiadványban az évnek ebben a kiemelt időszakában minden egyes napjára jut majd egy dal. A következő napokban bemutatott album szerzeményei mondanivalójukban és hangszerelésükben egyaránt megszólítják a család valamennyi tagját.

Az énekesnőnek, Molnár Emesének egyébként személyes élményein keresztül univerzális gondolatok, érzelmek átadása a célja, mindezt olyan kreativitással, ami a műfaji kereteket is felülírja. 2018 tavaszán jelent meg a bemutatkozó, Csak a Napba lemezük után a Bennem a Világ album.

A JaMese rangos fesztiválokon bemutatkozott már, járt Sopronban is, a Búgócsiga Akusztik Gardenben.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...