Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jön a soproni Plasticocean 2. lemeze!

Jön a soproni Plasticocean 2. lemeze!

| Munkatársunktól | Sztárok

Nagyon megy a Plasticocean csapatának! A Pap Gergő (ének), Cihlár Helmut (gitár), Csordás Bálint (bass), Kocsis Dániel (dob) alkotta soproni formáció a nyár folyamán eljutott hazánk neves koncerthelyszíneire, szeptemberben pedig megjelenik második nagylemeze.

– Milyen érzés az A38-on vagy a Barba Negrában fellépni? 

– Alig több mint egy hónap telt el, hogy megringattuk az A38 hajót Budapesten, a Dunán, de már a következő nagy koncertünkre készülhettünk a Barba Negra Trackben az AWS előtt. Elmondhatatlan érzés ilyen kiemelt rendezvényhelyszíneken színpadra lépni. Egyik részről megtisztelő, hiszen több példaképünk is zenélt itt, másrészről olyan technikai adottságokkal rendelkeznek, ami sok szempontból egyedülállónak mondható.

– Minek köszönhetitek a sikereket?

– Sikereinket elsősorban csapatunknak köszönhetjük, ezen kívül rengeteg segítséget kaptunk a Hangfoglaló Programtól és mentorunktól, Temesi Bercitől. Szeretnék külön köszönetet mondani menedzserünknek, Czendrey Csengének, aki az egészet összefogja és irányítja.

– Milyen stílus jellemző a Plasticoceanre?

– Stílusunk egyfajta zenei fúzió, amelynek meghatározására a „modern metal” kifejezést szoktunk használni. Alapvetően ez metál zenei alapokra építkezik, és ezeket egészítjük ki saját elképzeléseinkkel. Zenekarunkban mindenki kicsit eltérő zenei világgal rendelkezik, de közös szerzeményeinkben érezhető mindegyik, ezért sem tudjuk egy adott zenei stílussal meghatározni.

– Mit kell tudni az új albumotokról?

– Szeptemberben jelenik meg második nagylemezünk, amely a Békétlen címet viseli. Az eddigiektől kissé eltérő, hiszen a teljes lemez magyar nyelvű lesz. A bemutatkozó dalhoz egy videoklipet is készítettünk, amelyet Tarts ki címmel megtalálhatnak a YouTube-on. A megjelenés után hatállomásos országos turnén fogjuk bemutatni az anyagot. A turné zárókoncertje Sopronban, a Hangár Music Gardenben lesz a Wall Of Sleep és a Pair o’ Dice társaságában november 2-án. Ebben az évben még több meglepetéssel is készülünk, így ezúton is invitálom az olvasókat, hogy kövessék zenekarunkat a közösségi média felületein!

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...