Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jóganap az Erzsébet-kertben
Fotó: Soproni Téma-archívum

Jóganap az Erzsébet-kertben

| Madarász Réka | Sztárok

Csütörtökön ingyenes programokkal várják az érdeklődőket az 5. Nemzetközi Jóganapon és 4. Gangesz–Duna Indiai Kulturális Fesztiválon.

A szabadtéri rendezvény 18 órakor ünnepélyes megnyitóval és táncelőadással kezdődik. Ezután Wollaston Erika és Jahn Krisztina szervezők tartanak jógafoglalkozást, amit 19.30-kor vezetett relaxáció zár. A jógázni szándékozók mindenképp vigyenek magukkal plédet vagy jógaszőnyeget. A cél az egészséges életmód és a jóga népszerűsítése. 

– Az elmúlt években a soproni jóganap volt az egyik leglátogatottabb és legszínvonalasabb rendezvény Magyarországon, melyen minden alkalommal sok lelkes résztvevő gyakorolta közösen a jógát – tudtuk meg a szervezőktől. – Az idei rendezvényen a jóga ünneplését jótékonykodással kötjük össze: a Soproni Szent Márton Háznak gyűjtünk rászoruló gyerekek nyári táboroztatására és az iskolakezdésre.

A jóga rendszeres gyakorlásával javul a tartás, a gerinc, az ízületek stabilitása és mobilitása, a szervek általános állapota, az emésztés, oldódik a stressz, fejlődik az egyensúlyérzék. Nemcsak a fizikai test állapota javul, hanem lelki és mentális síkon is elindul a pozitív változás. A jógát bármilyen életkorban el lehet kezdeni, de fontos a rendszeresség, a kitartás és a fokozatosság.

A rendezvényt a soproni polgármesteri hivatal is támogatja. A szervezésben idén is közreműködik a budapesti Indiai Nagykövetség és az Amrita-Sher Gill Indiai Kulturális Intézet. Eső esetén az eseményt egy héttel később, június 27-én tartják meg.

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...