Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Itt a tavasz hírnöke

Az új lemez a nyitottság, a megújulás köré épül

Itt a tavasz hírnöke

| Kóczán Bálint | Sztárok

A tavasz hírnöke a Margaret Island legújabb dala, a Hóvirág. Lábas Vikiék jelenleg gőzerővel dolgoznak harmadik lemezükön, nemrég pedig Junior Artisjus-díjat zsebelhettek be.

Megjelent a fiatal folk–pop zenekar, a Margaret Island legújabb dala. A frissen Junior Artisjus-díjjal kitüntetett csapat jelenleg harmadik nagylemezén dolgozik, a készülő anyagról elsőként a Hóvirágot lehet meghallgatni.


– Az új lemez a nyitottság, a megújulás köré épül, sok különböző gondolat összefonódása. Az eddig megszokott akusztikusabb hangzás mellett bátrabb, frissebb és bevállalósabb dalokkal is készülünk – mesélte Lábas Viki, a zenekar énekesnője, aki azt is elárulta, hogy a változások mellett izgalmas együttműködésekre is számíthatnak tőlük a zenebarátok.


– Szeretnénk megmutatni a közönségünknek, hogy min dolgozunk, a teljes lemezre ugyan még várni kell, de egy törékeny, mégis harcos kis virág elsőként tör a napra, ez a Hóvirág – tette hozzá az előadó.


A zenekar alkotói munkával megszakított bolyongása márciusban folytatódik. Újra tőlük lesznek hangosak a vidéki klubok, a régi kedvencek mellett pedig már az új dalokkal is megpróbálnak mosolyt csalni az arcunkra.


– Alig várjuk a tavaszt, hiszen idén mi nyithatjuk meg május 3-án az ország legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyét, a Budapest Parkot. A tavalyi évben kétszer is örömzenéltünk itt több mint négyezer embernek – tette hozzá Füstös Bálint, a csapat gitárosa.
A Margaret Island tavaly telt házas bulit adott a Hangárban.

Mérföldkövek a Margaret Island életében

2018 – Junior Artisjus-díj
2017 – Petőfi Zenei Díj jelölt 3 kategóriában; legjobb női előadó kategória nyertese: Lábas Viki
2017 – A Veled minden 6 héten keresztül vezette a Petőfi Rádió toplistáját
2016 – Aranylemez – Egyszer volt
2016 – EFOTT fesztivál hivatalos himnusza
2016 – Fonogram Díj nyertes: Az év felfedezettje
2014 – Hangfoglaló Magyarország Fődíj
2014 – Az év zenei felfedezettje: Füstös Bálint

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...