Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Itt a soproni Helit együttes!

| Munkatársunktól | Sztárok

A közelmúltban adta bemutatkozó koncertjét a soproni Helit. A tavaly nyáron alakult zenekart a Hoffer Zeneiskola tehetséges növendékei alkotják.

– Azzal a céllal hoztuk létre az együttest még 2018 júniusában, hogy az egyéni zenei teljesítmény mellett a Hoffer Zeneiskola tanulóiként zenekari gyakorlatot is szerezhessünk. Ez nagyon fontos számunkra, hiszen ha új együtteshez csatlakozunk, vagy saját formációt szeretnénk alapítani, akkor már elmondhatjuk, hogy van rutinunk – mesélték a tagok. 

A Bősze Bianka, Kósa Kimberli, Kreiter Karina, Bella Málna, Oláh Soma, Kuslics Petra, Bognár Dorina és Ilyés Álmos alkotta Helit stílusa szerteágazó, a fiatal tehetségek sem szeretnék azt behatárolni. – Fejlődésünk érdekében minél több fajta zenét kell megismernünk. Ezért játszunk többek közt funky-t, mainstream popot, countryt és rockos dalokat is, neves külföldi és magyar előadóktól.

A tanulók úgy érzik, nagy segítség számukra, hogy a felkészülés és a zenekari próbák is szakmai irányítással működnek. Ezen kívül a Hoffer zenesuli biztosítja a próbatermet és az alkotáshoz, zenéléshez szükséges fontos eszközöket.

A Helit legfontosabb fellépése június 8-án lesz a Sopron Zenél keretein belül, ahol a tanulói színpadon közel egyórás saját műsort ad. Addig is több fellépést terveznek a soproni muzsikusok. Legutóbbi a TIT-ben bemutatott koncertjük szép sikert hozott.

A helyi formációnak elkészült legújabb klipje is, amely megtekinthető a közösségi portálon.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...