Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ismét Pápai Joci az Eurovízión
Pápai Joci (középen) ünnepel, miután Az én apám című dallal megnyerte A Dal 2019 televíziós versenyt Fotó: MTI – Mohai Balázs

Ismét Pápai Joci az Eurovízión

| MTI | Sztárok

Pápai Joci és Az én apám című felvétele nyerte A Dal 2019 című showműsort, ezzel pedig indulási jogot szerzett az Eurovíziós Dalfesztiválra. A májusi versenyen 42 ország képviselője vesz részt, Pápai Joci a május 14-i első elődöntőben lép majd színpadra.

A Dal 2019 című verseny döntőjébe a The Middletonz jutott a Roses című dallal, Oláh Gergő a Hozzád bújnék című számmal, Nagy Bogi a Holnappal, a Fatal Error a Kulccsal, Pápai Joci Az én apám című dallal, Szekér Gergő a Madár, repülj!-jel, az Acoustic Planet a Nyári záporral, valamint Vavra Bence a Szótlanság című szerzeménnyel. 

A finalisták produkciói után a szakmai zsűri tagjai egyenként 4, 6, 8 és 10 pontot adtak az általuk legjobbnak tartott négy dalnak. Az így négyre szűkített mezőnyből Pápai Joci, az Acoustic Planet, Vavra Bence és Nagy Bogi száma közül a tévénézők választották ki a nyertest. A legtöbb szavazatot Pápai Joci kapta, így Az én apám lett Magyarország legjobb dala és ő képviselheti az országot az Eurovíziós Dalfesztiválon május 14. és 18. között Tel-Avivban. Az én apám lett a 2019-es Petőfi Zenei Díj Az év dala kategória nyertese is, a díjat az adásban Lobenwein Norbert adta át. Pápai Joci A Dal történetében az első előadó, akinek kétszer sikerült megnyernie a válogatót, hiszen két évvel ezelőtt Origo című felvételével már győzött és képviselte az országot az Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol 8. lett.

Az előadó tizenöt éve szerepel zeneszerzőként és szövegíróként is a hazai könnyűzenei színtéren. Mostani győztes dalát, Az én apámat Molnár Ferenc Caramellel közösen írta. Mint a döntőben elmondta, a dal a szeretetről szól. – A műsor bebizonyította, hogy nem rétegzene, amit csinálok. Köszönöm az országnak, Caramelnek, az apámnak, aki a legnagyobb ember, akit ismerek! – fogalmazott Pápai Joci.

Forrás: mti

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...