Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Iránytű az élethez

| Madarász Réka | Sztárok

A közelmúltban Andrea Weaver tartott előadást a Soproni TIT nagytermében. Az írónő a fény valódi természetéről beszélt, előtte pedig a vállalkozó szelleműek megismerkedhettek legújabb alkotásával, a Benső kör című iránytűvel.

Takács Andrea kislánykora óta írónak készült. Első kiadója még 1995-ben azt mondta neki, hogy jelenleg Magyarországon magyar néven magyar nyelvű könyvet nem lehet eladni, így Andrea – nem szívesen, de – választott magának egy jól hangzó írói nevet (a saját nevét fordította le angolra). Első regényéből, A tizenegyedik parancsolatból három hónap alatt tízezer példányt adtak el, következő hét könyve forgalmazását azonban már a szerző vállalta magára. Utolsó műve, A fényhozó megjelenése óta Andrea a Benső körön dolgozott, ami egy nehezen definiálható, külsőre leginkább társasjátékra emlékeztető önismeret-fejlesztő eszköz. Megálmodója szerint a legjobb megfogalmazás az „égi iránytű az élethez” vagy „az égi kapuként (kapocsként!) működő eszköz”. 

– Olvasóim gyakran kerestek meg azzal a kéréssel, hogy tegyem be reklámként az alkotásaikat a könyveim végére. Szerettem volna, ha a Benső kör a velük való közös munka eredményeképpen születik meg – mesélte Andrea. – Ez sajnos nem valósult meg. Tiffany-üvegezem, és sokat rajzolok, a festés sem állt távol tőlem, így végül két évig tartott, mire a 100 képet és az 500 kártyalapot tartalmazó eszközt teljesen egyedül elkészítettem.

Az eszköz célja, hogy segítsen az élet nehéz döntéshelyzeteiben. Működését hét önként jelentkező az előadás előtt ki is próbálhatta. Mindenki feltette azt a kérdést, ami pillanatnyilag legjobban foglalkoztatja, majd húzott egy kártyalapot, ami kissé rejtélyes formában segített a benső úton való továbblépésben. 

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...