Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Igazi soproni örömzene
Rozits András gitáros, Rajkai József basszusgitáros és Kovács László dobos alkotja a Wasabi ­Case nevű formációt.

Wasabi Case: Új formáció alakult helyi zenészekből

Igazi soproni örömzene

| Kóczán Bálint | Sztárok

Különleges formáció alakult Sopronban. A Wasabi Case attól egyedi, mert fúziós instrumentális zenét játszik, amelyet csak kevesen. Bemutatjuk városunk talán legújabb zenekarát.

– Több évnyi együtt zenélés után már jól ismertük egymás zenei ízlését, és jól tudtunk együtt dolgozni, így elhatároztuk, hogy együtt folytatjuk – kezdtek bele Sopron talán legújabb zenekarának tagjai, amikor megalakulásukról faggattuk őket.

Rozits András gitáros, Kovács László dobos és Rajkai József basszusgitáros neve sokaknak ismerős lehet, hiszen régi motorosnak számítanak a szakmában. Egymástól függetlenül mindegyikük régebb óta hallgatott instrumentális zenéket, így adott volt, hogy belevágnak egy közös projektbe.

– Egyetlen dolgot határoztunk el: semmilyen kompromisszumot nem kötünk a zenénkkel kapcsolatban. Ez számunkra egy igazi örömzene! Gondoltuk, hogy ezzel meglepetést okozunk, hiszen fúziós instrumentális zenét kevesen játszanak – mesélték, miközben a zenekar nevének kitalálásról is szó esett: – A nevünk is ebből ered. A wasabi tulajdonképpen a meglepetés ereje, mikor kicsit nagyobb darab kerül belőle az ember szájába.

A Wasabi Case jelenleg a koncert műsorát készíti.

– Úgy tervezzük, hogy tavaszra elkészülünk a teljes repertoárunkkal. A műsoron saját szerzemények lesznek, amelyet Rozits András ír és közösen dolgozunk ki. Ezek közül három dalt felvettünk az MD stúdióban Schmiedl Tamásnál, ezek a facebook-oldalunkon már hallhatóak.

Az új soproni formáció már adott egy kis ízelítőt zenei felhozatalából Tatus konyhájába, amelyre az interneten is többen felfigyeltek.

– Novemberben Tarnai László Tatus barátunk meghívott minket is a konyhájába egy mini koncertre. Fantasztikus élmény volt vele együtt dolgozni, és a végeredmény is szenzációs lett. Szilveszter este volt a premier a ­Music & Jam The Kitchen Session Live Youtube-csatornáján, már aznap rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. Ez a mini koncert is látható a Wasabi Case közösségi oldalán.

A soproni zenészek szeretnék idén minél több helyre eljuttatni a dalaikat. Remélik, hogy ebbe a pandémia nem szól bele, és több alkalommal lesz lehetőségük klubkoncertet adni. A Wasabi Case tagjai külföldön is szeretnének bemutatkozni, bár saját bevallásuk szerint ez inkább távolabbi terv. 

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...