Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Honeybeast Cirkusz
A Honeybeast legújabb, Pánik című dalához készült videoklipjében egészen a gyermekkori traumákig nyúl vissza.

Általános problémát dolgoz fel a zenekar új dalában

Honeybeast Cirkusz

| Kóczán Bálint | Sztárok

A Honey­beast Cirkusz turnéja keretében érkezik Sopronba március 25-én, pénteken. A népszerű formáció nemrég új klippel is jelentkezett, amelynek középpontjában a Pánik áll.

Filmszerűen peregnek a múlt képei a Honeybeast legújabb videoklipjében, amelyek egészen a gyermekkori traumákig nyúlnak vissza. Dudás Balázs rendezésében ismét egy katartikus kisfilm született. A Pánik bizonyos értelemben a korábban megjelent klipjük, a Cirkusz előzménysztorija, amely egy szakítás történetét dolgozta fel.

A nemrég megjelent Pánikban a zenekar és a rendező azt boncolgatja, hogy milyen korábbi, rossz minták lehetnek a felelősek azért, hogy tönkremegy egy kapcsolat. A főszereplő (Hermányi Mariann) gyermekkorába repíti vissza a nézőket a videó, ahol igazán közelről lehet megtapasztalni a szülői viselkedésminták hatásait.

– Nagyon szeretem ezt a kisfilmet, azért is, mert ez sokkal több, mint amit mostanában elvárunk egy kliptől. Ahogy azt Dudás Balázstól megszoktuk, nem illusztrálja a dalokat, nem a szöveget jeleníti meg, hanem új dimenziókat nyit – mesélte Bencsik-Kovács Zoltán.


A zenekar dalszerző–gitárosa hozzátette, a klip a szöveg nyitósorait gondolja tovább, az első refréntől kibontakozó szerelmi tematikáról látszólag nem vesz tudomást, mégis hasonló utat jár be, mint a dal. A sötét kétségbeeséstől a félénk, de eltökélt reményig.

– A kisfilm egy gyermekkori traumát idéz fel, ezt oldja fel sajátos eszközeivel, a dal egy új szerelem mindent elsöprő és mindent feloldó eufóriájának, valamint az álmaitól, illúzióitól megfosztott, sok mindent megélt és túlélt, felnőtt nő ezzel kapcsolatos kételyeinek vallomása. Ami a klipet és a dalt összetartja, az valahol nagyon mélyen, rejtve zajlik, de csodálatosan működik.

Tarján Zsófi szerint a Pánik az a dal, amit szívesen hallgat, akár többször egymás után. – Könnyen tudok vele azonosulni, egyszerre fejezi ki az igazságot, a reményt és a szabaddá válás gondolatát – vallotta be az énekesnő.

A Pánik a formáció soproni koncertjén is felcsendül majd. A Cirkusz névre keresztelt országos turné pár hete indult, egyik csúcspontja a Budapest Park nyitóhetén, április 23-án lesz.

Honeybeast Cirkusz:A Honeybeast ezúttal a Soproni Petőfi Színházban lép fel. A koncert március 25-én, pénteken 19 órakor kezdődik.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...