Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Hódítanak a lapos sarkú cipők
A nők most a laposabb sarkú, sportosabb cipőket részesítik előnyben, amelyek nadrággal és szoknyával is jól mutatnak. Fotóillusztráció

Hódítanak a lapos sarkú cipők

| Madarász Réka | Sztárok

Az életkörülményeink átalakulása sok olyan területre is hatással van, amiről nem is gondolnánk. A hölgyek az üzletek újranyitása óta a kényelmesebb cipőket keresik, hiszen eddig még nem voltak rendezvények, ahol magassarkúban sétálhatnának.

– Egyelőre még nincs nagy kereslet az alkalmi cipőkre, de ez talán pár héten belül változni fog – osztotta meg velünk tapasztalatait Kálmán Tamásné, az egyik belvárosi cipő- és táskaüzlet tulajdonosa. – A nők a lapos vagy enyhén emelt talpú, fűzővel lábhoz állítható, sportosabb cipőket részesítik előnyben, amelyek nadrággal és szoknyával egyaránt jól mutatnak. Szintén népszerűek a kivehető talpbetétes cipők, szandálok és papucsok, amelyek nagy előnye, hogy észrevétlenül elfér bennük a saját lábra kialakított gyógybetét.

Sokan nem tudják, hogy a lábbelik szélességét különböző betűkkel jelölik: G – keskeny, H – normál, K – széles, M – legszélesebb (akár ödémás, bütykös lábra). Amivel még érdemes tisztában lenni: az angol méretezést úgy kapjuk meg, ha a hagyományosból levonunk 33-at, például 38–33=5.

Valószínűleg a világra szóló lakodalmak elmaradása miatt a menyasszonyok is a laposabb fazonokat választják. Ha mégis a magas sarok mellett teszi le valaki a voksát, a sarok legyen keskeny vagy törpe, de semmiképp se vastag.

– Manapság már elég ritka, főleg a német márkáknál fordul elő, hogy félszámok is vannak, pedig az a kis különbség nagyon is sokat számíthat – folytatta Gyöngyi. – Szintén nagy igény van a kis és a nagy méretekre, ugyanis kevés helyen forgalmaznak nőies fazonokat akár 34–35-ös vagy 42–43-as méretben is.

Még mindig általános, hogy a táskák színét a cipőéhez igazítják, az viszont már alkalomtól és egyéntől függ, hogy kisebb vagy nagyobb táska mellett dönt-e valaki: egyesek egy egészen kis retikülben is elférnek, mások azonban óriási pakkokat szeretnek magukkal vinni. A szandálokat már most keresik, a klasszikus fekete mellett szinte a teljes színpaletta rendelkezésünkre áll a boltok polcain.

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...