Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Hódít az elegancia
Sokan szeretik a visszafogottabb nude árnyalatokat, és továbbra is hódít a francia manikűr. Fotóillusztráció: Filep István

Hódít az elegancia

| Madarász Réka | Sztárok

Szinte naponta megjelennek a különböző platformokon az aktuális körömtrendek. A hölgyek követik az influencerek, sztárok ajánlásait, a műkörömgyártók pedig ennek megfelelő kollekciókat állítanak össze.

Természetesen a saját ízlésünket, egyéniségünket is figyelembe kell vennünk. Lehet, hogy egy szín vagy forma remekül mutat egy általunk kedvelt híresség kezén, viszont nem biztos, hogy magunkon is szeretni fogjuk. Különleges alkalmakra természetesen kipróbálhatunk egy-egy extrém árnyalatot, mintát vagy formát.

– Bár a díszítés kicsit háttérbe szorult az utóbbi években, a merészebb hölgyeknek nagyon is fontos, hogy mit viselnek a kezükön – tudtuk meg egy soproni műköröm­designertől. – Javában tart az esküvőszezon. A menyasszonyok a visszafogottabb, elegánsabb, nude árnyalatokat részesítik előnyben, és továbbra is hódít az örök klasszikus, a francia manikűr. A nyaralási és fesztiválszezonban minden jöhet, a magenta, a pink, a guava és a neonszínek teljes arzenálja.

A piros körmök mindig aktuálisak, és igazi jolly jokernek számítanak: még a visszafogottabb hölgyek is szívesen látják a kezükön. 2024-ben a cseresznyeárnyalat a legnépszerűbb, ami egy mély, bordós szín. Tökéletes választás a sötétebb tónusokat kedvelőknek.

A szakember szerint a tartós köröm titka, hogy a műkörömépítő és vendég együtt tudjon működni. Alapszabály a zsírtalan, portalan és száraz köröm, de sok múlik a megfelelő anyagcsoport kiválasztásán is.

– Újdonság a poliakril gél megjelenése a piacon, ami ötvözi a porcelán keménységét és a zselés körmök építési technikájának gyorsaságát – tette hozzá a körömdesigner. – A körömbevonat elkészíthető hagyományos technikával tipre, sablonra vagy saját körömre, illetve reverse tip technikával is. Az új technikák elsajátítása érdekében folyamatosan indítanak különböző tanfolyamokat, melyekre érdemes beiratkozni, hiszen fejlődni, tanulni mindig jó.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Búcsúzik Papp Attila

Búcsúzik Papp Attila

2024. 06. 19. | Kóczán Bálint

Tizenkét év után búcsúzik a Soproni Petőfi Színháztól Papp Attila, hiszen új kihívások várják a fővárosban. A színművész azonban nem szakad el végleg...