Hatalmas leárazások

| Madarász Réka

Ha valaki még nem csömörlött meg a vásárlástól a hatalmas karácsonyi dömping alkalmával, most érdemes benéznie az üzletekbe. És nem csak azért, hogy visszavigye azokat az ajándékait, melyektől talán még van esélye megszabadulni...

Szinte nincs olyan bolt a városban, amelynek a kirakatában ne hirdetné figyelemfelkeltő tábla, hogy hány százalékkal olcsóbban kaphatjuk meg a termékeiket. A leárazás természetesen többnyire a téli árukészletre vonatkozik, hiszen – ugyan még elég hihetetlen – szép lassan helyet kell teremteni a tavaszi kollekciónak. Ha annyira előrelátóak vagyunk, hogy fejben már most megterveztük a jövő évi ünnepi dekorációt, a kellékekhez fillérekért juthatunk hozzá. A jolly joker karácsonyi meglepinek számító kozmetikai csomagokat szintén igyekeznek kiárusítani a drogériák. Az sem jár rosszul, aki pénzt kapott a Jézuskától, hiszen a ruhákat és a cipőket is többnyire fél áron, de legalább 30 százalék kedvezménnyel kaphatja meg januártól. 

Robi valódi akcióvadász. Folyamatosan figyeli a magyar és az osztrák szupermarketek katalógusait, és boldogsággal tölti el, ha valamit olcsóbban szerezhet meg. – Anyukámmal már most megvettük a díszítőelemeket a jövő évre – mesélte a fiatalember. – Egyébként nálunk nem szokás a nagy ajándékozás, ezért karácsony előtt nem is nagyon vásárolunk. A Black Friday Amerikában biztos, hogy működik, de az a véleményem, hogy itthon az emberek átveréséről szól. Több ismerősöm is azt tapasztalta az üzletekben, hogy az eredeti árat átragasztották egy más színű akciós matricával, ami alatt ugyanaz az összeg szerepelt. Én pár nappal karácsony után vettem magamnak egy cipőt harminc százalékos kedvezménnyel. A Black Friday feliratot rajta felejtették.

Akár átverés, akár nem, az emberek többsége elégedett, ha valamit akciós áron kaphat meg. A vásárlás örömét ilyenkor még fokozza a szívet melengető „jól jártam”-érzés.

Teljes verzió