Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ha pocsolyába lépünk
A Betti mondta zenekar többféle stílust ötvöz, zenéjében helyet kap a blues, a rock, a funky is.

A Betti mondta formáció Takáts Tamással játszik együtt

Ha pocsolyába lépünk

| Kóczán Bálint | Sztárok

A magyar zene ikonikus alakjával, Takáts Tamással lép fel a Betti mondta zenekar. A soproni formáció nemrég nevet változtatott, és nagyobb lendülettel dolgozik, mint korábban. Tóth Betti frontemberrel beszélgettünk.

– Már biztosan izgalommal készültök a május 6-i bulira.

– Természetesen alig várjuk az estét. Május 6-án, pénteken a Free Time Clubban robbanunk be a köztudatba és remélhetőleg a soproniak szívébe is. Pocsolyába lépünk – ez a koncert szlogenje. Egyrészt mert szeretnénk a Covid utáni állóvizet felkavarni, másrészt ezzel az ikonikus dallal sugalljuk vendégművészünk kilétét.

– Takáts Tamás egy igazi ikon…

– Mikor Tamást felhívtam, hogy lesz egy koncertünk, és szeretném, ha eljönne, a tőle megszokott laza stílusban monda, hogy számíthatok rá. Megbeszéltük, melyik dalokat szeretné előadni, és azóta a zenekar már ezekre is felkészült. Köztudott, hogy Tamás nagy élőzene-pártoló. Megtiszteltetés lesz a hazai bluesvilág nagy alakjával együtt zenélni.

– Milyen dalokra számíthat a közönség, mi adja a repertoárt?

– A Betti mondta zenekar műfajt tekintve nem bekategorizálható formáció. Többféle stílust ötvözünk a mondanivalóhoz, érzésvilághoz alkalmazkodva. Zenei világunkban helyet kap a blues, a rock, a funky és egyéb zenei stílusok is. Szívesen szólalunk meg nem mindennapi zenei nyelven, így repertoárunkban szerepel rocktangó és pódiumdal is. A dalszövegeink hangsúlyosak, művészi igénnyel megírt, átható történetek. A koncerten Takáts Tamás dalai mellett saját szerzeményeket játszunk. Szeretnénk, ha a közönség velünk együtt énekelné dalainkat, ezért kivetítjük a dalszövegeket.


– Miért változtattatok nevet?

– Korábban B4 zenekar néven jelentünk meg, de egy komolyzenei formáció jelezte, hogy ők már több éve ezen a néven tevékenykednek. Bár a nevet nem védették le, úgy tartottuk korrektnek, ha mi változtatunk. A Betti mondta név sok mindent sugall...

– A lendület továbbra is óriási. Mik a tervek még?

– Koncert, koncert, koncert és természetesen lemezfelvétel, videoklip-forgatás. A lendületet folyamatosan fokozza az együtt zenélés öröme és az új dalok közös megformálása.

Betti mondta koncert: Május 6., péntek 19.30, Free Time Club. Sztárvendég: Takáts Tamás. Előzenekar: NOPE

Kapcsolódó cikkek

Itt a medvehagymaszezon

Itt a medvehagymaszezon

2024. 04. 03. | Németh Kinga

Gyermekkori elhízás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri gondok – napjainkban mindegyik népbetegségnek számít. De mit tehetünk a megelőzésükért, hogy...