Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ez a Yes Mom!

Ez a Yes Mom!

| Kóczán Bálint | Sztárok

Létezik egy ze­­ne­­kar Sopronban 2011 óta, amely időről idő­­­­re telt házas bulit ad a Búgócsigában. A Yes Mom ősszel stúdióba vonul, hogy egy kisebb anyagot rögzítsen.

– Az örömzenélés volt a cél, ami­­kor megalakult a banda. Eredetileg U2 tribute zenekarként indultunk, Bonoék munkásságát szerettük volna népszerűsíteni – kezdtek bele a Yes Mom tagjai, amikor a kezdetekről kérdeztük őket.  

A soproni formáció ma már nem csak U2 slágereket játszik a színpadokon, sőt! – Működésünk első két évében kétórányi U2-anyagot tanultunk meg. Aztán az énekesünk kvalitásait kihasználva elkezdtünk Guns N’ Roses dalokkal is foglalkozni, és összeállítottunk egy ütős Guns műsort. Azóta már csaknem háromórás koncertanyagunk van, és talán a Guns N’ Roses vált a zenekar fő irányvonalává – mesélték a Yes Mom zenészei.

A formáció tagjai a soproni zenei élet ismert arcai. A dobos Tujmer Gábor (Kissuba), a basszusgitáros Hofury Rezső (Rudi). Gitáron Czupy Antal (Tóni) játszik, énekfronton Szokodi Zoltán dolgozik, billentyűn Németh Gábor (Kispetya) hallható, míg a csapat másik gitárosa Egyházi Krisztián.

– Igazából évente két–három, de maximálisan öt fellépést tervezünk, így minden egyes koncert egyformán különleges számunkra. Bár Sopronon belül fel­­lép­­tünk már pár helyen, de a Búgócsiga az egyik kedvenc helyünk – hangsúlyozták.

A Yes Mom ősztől egy kisebb stúdióanyagon dolgozik majd, ami várhatóan jövő év elejére elkészül. Ezen kívül december 30-án fellép a csapat a Csigában, a rockszilveszter keretein belül a Pair-o-Dice-szal. Erre a koncertre a lehető legjobban szeretnének felkészülni a srácok.

Kapcsolódó cikkek

Itt a medvehagymaszezon

Itt a medvehagymaszezon

2024. 04. 03. | Németh Kinga

Gyermekkori elhízás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri gondok – napjainkban mindegyik népbetegségnek számít. De mit tehetünk a megelőzésükért, hogy...