Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Eltüntethető tetoválások

| Madarász Réka | Sztárok

Fiatalon sokan nem gondolnak arra, hogy idővel a bőrük megereszkedik, esetleg az ízlésük (vagy a szerelmük neve) megváltozik, és az egykor annyira áhított tetoválás már zavaró lesz. Hála a technikának, ma már erre is van megoldás.

A régi idők börtöntetoválásait idővel felváltották a jó minőségű festékekkel készített, már-már művészi alkotásnak tekinthető munkák. A nem kívánt tetoválásoktól sokáig csak plasztikai sebészeti beavatkozással lehetett megszabadulni, ami gyakran maradandó hegeket okozott. Ma már vannak olyan modern lézertechnikai berendezések, amelyekkel a bőrgyógyászok bármilyen színű tetoválástól hegmentesen meg tudják szabadítani a viselőjét. Ez a beavatkozás viszont többe kerül, mint amennyit a felvarratásért fizettünk. Az eltávolításhoz több (4–8) kezelésre is szükség van. A beavatkozásokat addig kell ismételni, amíg a festék teljesen el nem tűnik. 

– A sminktetoválásnak számos előnye van, kiváló sminkalap, rengeteg időt spórolhatunk meg vele a reggeli készülődésnél – mondta Szabó Ildikó kozmetikus mester. – Gyakran találkozom rosszul sikerült tetoválásokkal. Régen a sminktetováláshoz használt festékek nem sokban különböztek a hagyományos tetováló anyagoktól, a mai festékek viszont már sokkal jobb minőségűek, és nem is hatolnak a bőrnek olyan mély rétegeibe, mint a hagyományos tetováló anyagok.

Nem árt tisztában lenni azzal, hogy ha megfelelő szakembert keres fel valaki, az illető a sminktetoválás megkezdése előtt megbeszéli vele, milyen legyen a szín és a forma. Az előrajzolás az egyik legfontosabb művelet, melynek során folyamatosan kommunikál a kozmetikus a vendéggel.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...