Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Előtérben az ifjú zenészek
A februári bulin fellépő zenekarok egész évben folyamatosan próbálnak, hogy minél sikeresebben szerepeljenek.

Maratoni koncertre készülnek a HofferSuli növendékei

Előtérben az ifjú zenészek

| Kóczán Bálint | Sztárok

Közel négyórás koncertet adnak a HofferSuli ifjú tehetségei február 4-én a Búgócsiga Akusztik Gardenben. A programról és az idei tervekről is kérdeztük a HofferSuli alapítóját, ­Hoffer Pétert.

– Nagy esemény lesz ez az iskola életében. Hogy készültök az estére?

– A fellépő zenekarok egész évben folyamatosan próbálnak, már csak azért is, mert egyre több felkérésnek teszünk eleget. Szerencsére a suli és a zenekaraink által játszott zene kedvező fogadtatásra talált a városban és környékén. A koncert közeledtével azért sűrűsödnek a próbák, mivel ilyen hosszú, csaknem 3–3,5 órás koncertünk még nem volt.

– Milyen zenekarok lépnek fel?

– Fiatal tehetségek, akik szeretnek zenélni, és nagyon ügyesek. 18 órától az After nevű formáció kezd, majd fél héttől az egy–két főből álló projektek következnek. Este 7 órától színpadra lép a Tik-Tak, majd őket követi nyolc órától a Timeless, 21 órától a Helit zárja az estét. Azt gondolom, egy igazán különleges este lesz változatos zenei stílusokkal.


– A korábbi években a Sopron Zenél utcafesztivált is megrendeztétek. Van-e friss hír ezzel kapcsolatban?

– Remélhetőleg a Sopron Zenél rendezvényt az utcazene-fesztiválhoz méltó „köntösben” talán a jövő évben tudjuk újraindítani. Bár elképzelhető, hogy idén már jelentkezünk egy kis előzetessel, ha minden jól alakul. Bizakodóak vagyunk.

– Milyen tervei vannak erre az évre a sulinak?

– A tervek közül egy már teljesült, hiszen saját honlapja lett a HofferSulinak, ami azt gondolom, a mai világban elengedhetetlen. Július 3. és 7. között újra nyári tábort tartunk, amelynek utolsó napján, pénteken rendezzük meg a JamBerg nevű „Woodstock” hangulatú fesztiválunkat. Ez már ismerős lehet a közönségnek.

– Közben Rúzsa Magdival is koncertezel?

– Igen, február 24–25-én indítunk mindjárt egy dupla Budapest Aréna koncerttel. Szerencsére van bőven feladat, nem unatkozom. 

HofferSuli Buli: Február 4., szombat 18 óra, Búgócsiga Akusztik Garden. Fellépő zenekarok: After, Tik-Tak, Timeless, Helit, és meglepetés miniformációk.

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...