Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Előtérben a fiatalok
A Prove zenekar tavaly megnyerte a Sop-Rock tehetségkutató fesztivált. Idén is várják a fiatal zenészeket a szervezők.

Sop-Rock: A nyertesek több helyen is felléphetnek

Előtérben a fiatalok

| Kóczán Bálint | Sztárok

Végéhez közeledik az Öröm a zene 2021–2022-es évada. A könnyűzenei verseny utolsó állomása lesz a soproni, amit október elsején tartanak Sop-Rock tehetségkutató fesztivál néven.

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg Sopronban a Sop-Rock tehetségkutató fesztivált október elsején a Hangár Music Gardenben. A résztvevő együttesek amellett, hogy megmutathatják tehetségüket, értékes nyereményeket is elvihetnek. A díjak között szerepel fellépés a Strand Fesztiválon, a Búgócsiga és a Hangár klubokban, illetve előzenekarként a Tankcsapda előtt. A győztes részt vehet az Öröm a zene tehetségkutató október 8–9-i nagydöntőjében Budapesten, ahol a fődíj 3,5 millió forint.

– Úgy érzem, hogy ebben a helyzetben, amiben most vagyunk, Covid után, egy háború közepén a helyi közösségek, azon belül is a kis közösségek megléte és szerepe nagyon jelentős: ezek összetartó ereje a zene, és ezért is fontos a hangszeres élőzene – fogalmazott Kovács Attila, a Sop-Rock tehetségkutató fesztivál főszervezője.

– Ahhoz, hogy ezek a fiatal, feltörekvő zenészek minél több fellépési lehetőséghez jussanak, nagyon fontos a tehetségkutatás. A több mint egy évtizedes múltra visszatekintő Sop-Rock tehetségkutató fesztivál sok, ma már neves előadóművészt „termelt ki”, és reméljük, hogy ez a sor folytatódik idén és az elkövetkező években is – tette hozzá Kovács Attila.

A megmérettetésre szeptember 28-ig lehet jelentkezni. A beküldött hangfelvételek alapján megtörténik az előzsűrizés, majd a döntőbe a legjobb tíz produkciót hívják be a szervezők, ahol 15–15 perces minikoncertekkel mutatkoznak be a zsűrinek. Az ítészek között olyan elismert zenei szakemberek ülnek, mint Andásik Remo, a Hangszeresek Szövetségének főtitkára, Kolosai Ferenc, a 2019-es Öröm a zene fődíjas Antares énekese, basszusgitárosa, Marczel Szabolcs, a Monyo Land operatív vezetője, Rozsonits Tamás zenész, zenei szakíró, Sárdy Barbara énekesnő, dalszövegíró, Szabó Áron „Vasaló” zenész és Tujmer „Suba” Géza, a soproni gitárosok doyenje.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...