Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Eklektikus nyári trend

| Munkatársunktól | Sztárok

Most, hogy már nem kell a négy fal között töltenünk a napjainkat, és az időjárás is egyre nyáriasabb, semmi sem állhat útjában egy testet-lelket melengető vásárlásnak. Az idei trend annyira színes, hogy szinte bármit felvehetünk.

A retró továbbra is fénykorát éli. Visszatérnek a divatba a ’90-es években népszerű egyszerű, vastag pántos trikók, az idei szezon legmenőbb darabjai pedig a bermudanadrágok. A tervezők azonban ennél távolabbról is merítettek ihletet. A viktoriánus korszakot idéző buggyos ujjú, sokszor csipkével alaposan kimunkált blúzok a melegebb évszak nagy slágerei. A vagányabb beállítottságúak bátran viselhetnek akár egy szexi bikiniszerű, akár egy áttetsző anyagból készült felsőt. Mind a kifinomultabb stílust képviselő blúzok, mind a dögös crop topok remekül passzolnak magas derekú szoknyákhoz, illetve bőszárú nadrágokhoz. A nem várt visszatérők közé tartoznak a kis mellények is, melyek ing vagy csinos blúz fölött viselve mutatnak a legjobban. Szintén közkedveltek a hippi korszakot idéző laza anyagú, itt-ott csipkével, fodorral díszített, lenge egészruhák, melyek egészen a bokánkig leérhetnek. Kitűnő választás a nadrágkosztüm, melynek térdnadrágos változata a forró napokon is elegáns megjelenést biztosít. Ha igazán trendik szeretnénk lenni, nem nyúlunk mellé egy kétrészes együttessel. A legjobb, ha a top és a rövidnadrág is virágmintás. Idén nyáron előtérbe kerülnek a különféle bonyolult minták és a szabálytalan hímzések, csipkék. A merészebbek dzsungelmintás darabokban vonhatják magukra a tekinteteket, a visszafogottabbak pedig fehér alapon fekete pöttyös ruhákban tündökölhetnek. A kedvencek közé tartoznak a ráncolt és húzott ruhák, a ráncolások azonban már nemcsak a nyaknál vagy a derékrészen jelennek meg, hanem az egész testen végigfuthatnak. 

A púderrózsaszín, a babakék és a halványsárga mellett most élénkebb színekben is pompázhatunk, például klasszikus kékben vagy narancsban, sőt a neonszínek is folytatják hódító körútjukat. Az év legváratlanabb párosítása viszont a piros és a pink/ rózsaszín kombinációja. Ha ízlésesen szeretnénk felöltözni, érdemes óvatosan bánnunk a megfelelő árnyalatok kiválasztásával.

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...