Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Eklektikus és színes tavaszi trend
Az egyszínűektől kezdve az óriási mintákkal díszítettekig sokféle ruha divatos idén tavasszal. Fotó: Filep István

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Eklektikus és színes tavaszi trend

| Madarász Réka | Sztárok

A téli begubózás után mindenki vágyik a megújulásra és a vidámságra. Az idei tavaszi trendek üde színeikkel és változatos fazonjaikkal szinte sugallják az újjászületés lehetőségét.

A tervezők divatpalettáján merész árnyalatokkal és még meglepőbb színkombinációkkal találkozhatunk. A drámaiság párosul a finom eleganciával, olykor meghökkentő hatást keltve.

– A divatban eddig nem volt jellemző, hogy például az élénk sárgát bézzsel vagy az azúrkéket tompa barnával kombinálnák – tudtuk meg Szilágyi Katalin divat- és stílustervezőtől. – Ugyancsak különleges benyomást kelt a fukszia a barnával. Az idei szezonban fontossá válik, hogy melyik színnek, milyen árnyalatát öltjük magunkra. A fehér elkötelezett híveinek jó hír, hogy a klasszikus tavaszi–nyári szín újra fénykorát éli.


A fazonok között mindent megtalálhatunk, de talán a változatosan rétegzett öltözködés és az egyberuhák dominanciája fémjelzi leginkább az idei trendet. A ropogós, kemény anyagból készült ingek és ingruhák a kollekciók meghatározó darabjai.

– A ruhák készülhetnek aranyos, helyes, gyermeki stílusban, de vannak közöttük igazán nőies darabok is – folytatta Kata. – Mindkét irányzatra jellemző a bő, lezser, kényelmes fazon, olykor a nagy fodrok és a bő ujjak. Mindig vannak dizájnerek, akik szembemennek az uralkodó trenddel, így például Roberto Cavalli és Victor Glemaud, akik macskanő-overálokat terveztek – az egyszínűektől kezdve az óriási mintákkal díszítettekig. A pántos nyári ruhák alatt sokszor fehér inget viselnek a modellek.


A kötött termékek idén sem mennek ki a divatból, sőt! A minta viszont kevesebb, ha van, akkor pedig élénk, pszichodelikus, a hippi korszakot idéző, ám annál még színesebb motívumokkal találkozhatunk.

– A szezon egyik szlogenje lehetne az, hogy „Miért takarod el a hasad, ha meg is mutathatod?” – tette hozzá a tervező. – Népszerűek a rövid állású pulóverek, apró topok, melyekhez mellény, zakó, kabát és A vonalú szoknya vagy nadrágkosztüm dukál, akárcsak a ’60-as, illetve a ’80-as években. A szoknya és a nadrág lehet csípő fazonú vagy magasított derekú.

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...