Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Egyre népszerűbb a Blues Hangers

Egyre népszerűbb a Blues Hangers

| Munkatársunktól | Sztárok

A szakmában is nagyobb figyelmet kap és országosan egyre több helyre hívják a BluesHangerst. A soproni csapat nagyszabású koncerttel ünnepli idén az ötödik születésnapját.

– A tavalyi évre szánt vállalásokat maximálisan teljesítettük – mesélte Szőke Gergely, az együttes frontembere. – Részt vettünk a Sopron Zenél koncertsorozatban, játszottunk a hegykői Borok Utcáján. Kijutottunk külföldre, ahol egy háromórás koncertet adtunk, mert nem engedett lejönni a színpadról a közönség, fergeteges egy este volt. Novemberben volt egy bulink a Búgócsigában, a Pfaff Dobiskola dobgálájával kiegészülve, és a Soproni Adventen is felléptünk.  

A soproni formáció idén novemberben lesz ötéves, amit méltóképp kíván megünnepelni. – Erre az alkalomra neves vendégművészekkel bővül a csapat egy este erejéig, reméljük, el sem fogunk férni a színpadon – folytatta Geri.

A zenész elmondta, hogy saját számok írásával egyelőre nem foglalkoznak. – A blues kis túlzással arról szól, hogy elveszítesz valakit, akit szerettél, és nincs elég pénzed, hogy leidd magad. Mi azt az utat választottuk annak idején, hogy az 1950–60-as évek chicagói, füstös blues klubok hangulatát adjuk vissza az embereknek, a lehető legautentikusabb formában – fejtette ki a frontember.

A formáció a szakmában is egyre nagyobb figyelmet és elismerést kap: február 23-ra meghívták őket Bábolnára, egy rock–blues fesztiválra. Ezen kívül valószínűleg a tavaly kihagyott komáromi MediaWave Fesztiválon is ott lesz a BluesHangers, utaznak Ecsédre egy motoros találkozóra, és azon dolgoznak, hogy Budapestet is újra „meghódítsák”. Nyáron pedig jönnek a fesztiválok, és több ausztriai fellépés is képben van.

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...