Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Egy soproni modell élete

Egy soproni modell élete

| Madarász Réka | Sztárok

Rengeteg távoli országban járt már Kassai Judit, aki arra a nem kis feladatra vállalkozott, hogy modellként érvényesüljön. A 23 éves lánnyal a szakma előnyeiről és árnyoldalairól beszélgettünk.

Kassai Judit még tiniként a Topmodell leszek című sorozat és Tyra Banks hatására kapott kedvet a modellkedéshez. Vonzotta a szakma sokszínűsége, az állandó kihívások és persze az a lehetőség, hogy mindig újabb és újabb emberekkel, kultúrákkal ismerkedjen meg.


– 17 évesen vettem részt az első válogatáson, és ezáltal bekerültem az Elite Model Look nevű versenyre. Ennek köszönhetően indult el a karrierem – mesélte Kassai Judit. –  Egy ideig itthon dolgoztam, majd adódott egy lehetőség: Hong Kongban tölthettem hat hónapot.


Judit járt Sanghajban, Isztambulban, visszatért ismét Hong Kongba, majd Tajpej, Peking és Madrid következett. Elmondta, nem egyszerű, ugyanakkor kifejezetten izgalmas állandóan új környezethez alkalmazkodni. Minden fotózás egy újabb kihívás: a csapat minden tagjának – a fotósnak, a stylistnak, a fodrásznak, a sminkesnek és a modellnek is – hozzá kell tennie a maga részét. A piactól függően divatbemutatókon, reklámokban is szerepel.


– Kialakult bennem egy kép a modellek világáról, amely a tapasztalatok alapján sokat változott – folytatta az ifjú hölgy. – A legnehezebb talán a méreteknek való állandó megfelelés. Ehhez persze bizonyos adottságokra is szükség van, hiszen nem lehetsz manöken, ha például nem megfelelő a magasságod, a testalkatod, de a centikkel való állandó küzdelem is a szakma velejárója.


Sokan úgy gondolják, hogy akkor lehet valaki modell, ha szép. Judit szerint inkább az a fontos, hogy rendelkezzen valamilyen karakterisztikus vonással, ami kiemeli a tömegből. A lány azt a tévhitünket is eloszlatta, mely szerint egy modell rengeteget keres. Az ügynökségek többnyire megelőlegezik a külföldi út kapcsán felmerülő kiadásokat, és csak az ezen felül befolyó összeget viheti haza a modell.

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...