Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Egészséges fürtök szőkítés után

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Egészséges fürtök szőkítés után

| Madarász Réka | Sztárok

Sokszor halljuk, hogy a szőkítés roncsolja a hajat. A szakembert kérdeztük arról, hogy mennyire igaz ez a feltételezés, és hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy komolyabb károsodás nélkül ússzuk meg a műveletet.

Boda Balázs mesterfodrász szerint a szőkítés valóban káros, így nem ajánlja, hogy bárki is otthon nekifogjon.

– Ha 4–5 árnyalatot vagy még többet szőkítünk, azt nem fogjuk azonnal elérni – részletezte Boda Balázs. – Ha nagy agresszióval megyünk neki a hajnak, egy narancssárgás árnyalatot kapunk. Mi az üzletben a szőkítéshez kötéserősítőket használunk, amelyek mérsékelik a haj roncsolódását. A szőkítőhöz teszünk még tónert is, ami színt ad egy natúr hajnak, ám egy komolyabb szőkítés után még be is kell színezni, hogy szép legyen a végeredmény.

Ha csak egy-két árnyalatot szeretnének világosítani, ugyanazokat az alapanyagokat (szőkítő, oxigenta, kötéserősítő) alkalmazzák, viszont a „koktélba” sampont és vizet is kevernek. A szőkítést a fej hátulján kezdik, aztán haladnak fokozatosan előre. Ha fóliával dolgoznak, melírozáshoz gyengébb szőkítőt használnak. Szőkítés közben nem ajánlott kimenni a hidegbe, mert a folyamat lelassul vagy megáll. Hennázott hajat se szőkítsünk, mert zöld lesz!

– Nagyon fontos az utókezelés a szőkítés után: otthon is magas hatóanyagtartalmú, professzionális termékekkel kell ápolni a hajat – folytatta Balázs. – Éppen ezért én csak azoknak a törzsvendégeimnek vállalom el, akikről tudom, hogy időt és energiát tudnak ezekre áldozni, illetve megfogadják a tanácsaimat: például nem dörzsölik vizesen és addig nem vasalják a hajukat, amíg az nem regenerálódik.

Szőkítés után speciális sampon, majd a kötéserősítő második lépése következik, az öblítés befejeztével pedig olyan színezőt használnak, ami csak a szőkített részt fogja meg. Egy többórás szőkítési folyamat után közvetlenül nem ajánlott vágni, mivel a haj rugalmassága megváltozik.

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...