Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Eb-dal soproni kötődéssel
Az Eljött a meccs című dalt a Hungaroton egykori legendás P. Stúdiójában rögzítették.

Ultrák és rockzenészek közös produkciója a felvétel

Eb-dal soproni kötődéssel

| Kóczán Bálint | Sztárok

Ismert rockzenészek vették fel a magyar ultrák Eb-dalát, amelyben soproni kötődésű művészek is közreműködnek, hiszen a Hungarica énekese, Sziva Balázs és gitárosa, Mentes Norbert is szerepet kapott benne.

Már csak néhány nap, és kezdődik a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság, ahol Magyarország is szerepel. A nemzeti tizenegyet mindenhova elkísérő Carpa­thian Brigade ’09, a magyar válogatott ultrái az erre az alkalomra összeállt Rock N’ Roll FC-vel közösen zenésítették meg az egyik legnépszerűbb lelátói dalukat.

A felvételekhez sikerült összehozni egy csapat hazai rockzenészt népszerű magyar zenekarokból: Szendrey Zsolt Károly „Szasza” (Sex Action, Action, ex-Zorall) énekes, Sziva Balázs énekes (Romer, Hungarica), Mentes Norbert (ex-Moby Dick, Hungarica) gitáros, Lévai Hangyássy László „Hangya” (Sing, Sing, Zorall) basszusgitáros, Gidófalvy Attila (Karthago, Fáraó, ex-Beatrice, ex-Lord) billentyűs, valamint Nagy Hunor Attila (ex-Beatrice) dobos. Közreműködésükkel egy vérbeli rockhimnusz született.

– Nagy öröm számunkra, hogy egy olyan rockzenész csapatot sikerült összerántani egy egyszeri, különleges alkalomra, akikkel mindig is szívesen zenéltem vagy zenéltem volna. Ott találkoztunk a stúdióban, és nyolc óra alatt rögzítettük a dalt – mesélte Mentes Norbert.

A zenész megjegyezte, külön örül, hogy a Hungaricából még Sziva Balázs is közreműködő, de természetesen mindenkivel fantasztikusan ment a munka. A felvételt a Hungaroton egykori legendás P. Stúdiójában rögzítették.

– Fociláz van, tele vannak a stadionok, ez óriási dolog. Megmondom őszintén, nem gondoltam volna, hogy az én életemben ez még bekövetkezik. Tízéves voltam az 1978-as argentin világbajnokság idején, amikor Nyilasi és Törőcsik fémjelezte a válogatottat. Megvannak most újra a fiatal magyar sztárjátékosaink. Hajrá magyarok, és a cél minimum a továbbjutás a csoportból!

A dal minden bizonnyal egyre több helyen elhangzik majd. Például várhatóan élőben is előadják a Foci, vízpart & rock’n’roll elnevezésű kétnapos rendezvényen Velencén, az Európa-bajnokság nyitóhétvégéjén, június 14–15. között, ahol rockkoncertek és kivetítős meccsközvetítések váltják majd egymást.

Az Eljött a meccs című dalhoz hivatalos videoklip is készült, amely már nagy sikerrel fut az interneten.Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Hódít az elegancia

Hódít az elegancia

2024. 06. 12. | Madarász Réka

Szinte naponta megjelennek a különböző platformokon az aktuális körömtrendek. A hölgyek követik az influencerek, sztárok ajánlásait, a műkörömgyártók...

Búcsúzik Papp Attila

Búcsúzik Papp Attila

2024. 06. 19. | Kóczán Bálint

Tizenkét év után búcsúzik a Soproni Petőfi Színháztól Papp Attila, hiszen új kihívások várják a fővárosban. A színművész azonban nem szakad el végleg...