Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
DJ Kondor és a retró
– Lehetőség szerint az esküvők teszik ki a szombatjaimat. Imádom ezt a szakmát – nyilatkozta lapunknak DJ Kondor.

„A régi látogatói csúcsok ma már megdönthetetlenek”

DJ Kondor és a retró

| Kóczán Bálint | Sztárok

Hosszú éveken át telt házas bulijai voltak, sikeresen pörgette a lemezeket a diszkókban, de pár éve váltott. Kondor Ernővel, azaz DJ Kondorral idéztük fel az elmúlt évtizedeket.

– Hogy éled meg a mostani retrókorszakot?

– Úgy gondolom, hogy minden generációnak a 10 évvel korábbi zene már retró, így mindenkinek más. Nem tenném le a voksomat a 80-as, 90-es évek zenéi mellett. Jól élem meg, mert jelenleg esküvői dj vagyok, és most kamatoztatom az elmúlt 30 év munkáját. Minden szombaton vizsgázok az elmúlt 30 év tananyagából.

– Generációk nőttek fel a bulijaidon… Milyen érzés?

– Leírhatatlan. Megosztó személyiségnek tartom magam, és nem tudtam megfelelni mindenkinek, de nem is akartam. Büszke voltam rá, hogy akinek meg kellett felelnem, az nem csalódott. Sem a főnökeim, sem azok, akik hozzám jártak buliba.

– Mi volt a legemlékezetesebb abból a korszakból?

– Igazából minden nyitóbuli. Legyen az kilencvenes évekbeli, fertődi nyitóbuli, télen a „gráni”, nyáron a kert. Vagy a Colosso nyitója többször. Talán amire a legbüszkébb vagyok, hogy a Baross úton állt a sor vége egy-egy szerda este, és az emberek várták, hogy bejöhessenek. Leírhatatlan adrenalinbombák voltak. De óriási volt esküvőn játszani Ciprusnál, a Földközi-tengeren egy hajón, hazafelé viharban. Talán az mindent vitt!

– Mostanában diszkókban nem játszol…

– Diszkóba egyáltalán nem fogadok el felkérést. Ott játsszanak a fiatalok – szerintem két nagy tehetség DJ BazsX és DJ Fenyvesi. Sátrakba, ha van szabadidőm, akkor szívesen megyek. Sok ismerős arcot láttam például a Fertő-parton vagy a kópházi borpikniken is. Sopronba nemigen hívnak, itt még „nem fedeztek fel”.

– Nem hiányzik a diszkóvilág?

– Ez a mostani már nem. A régi látogatói csúcsok ma már megdönthetetlenek. Változik és szűkebb szabályok közé van beszorítva a szórakozás.

– Mennyit változott azóta a zenei világ?

– Vannak új dalok, de inkább a feldolgozások korát éljük. Én megyek az árral…

– Milyen volt a TNT-vel találkozni?

– A zenekarok a reneszánszukat élik. Jó velük összefutni. Van pár kedves szó, sztori. Legutóbb Dobrády Ákossal mosolyogtunk a múlt történetein.

– Jelenleg mivel telnek a napjaid?

– Lehetőség szerint az esküvők teszik ki a szombatjaimat. Imádom ezt a szakmát. Minden este alkalmazkodni, maradandót alkotni, és nem szabad hibázni, mert csak egy nap van. Céges partikra, születésnapi rendezvényekre is hívnak. Egyetlen fix helyem van: szilveszterkor az egyik ismert kópházi étterem. És persze, ha van szabadidőm, akkor megragadom az alkalmat, hogy minél többet legyek a családommal, barátaimmal. 

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...