Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Diana dzsesszdiadala

| Kóczán Bálint | Sztárok

Diana Krallt aligha kell valakinek is bemutatni. A többszörös Grammy-díjas énekesnő a közelmúltban debütált vadonatúj albumával, amely egy újabb gyémánt a zenevilágban.

Diana Krall igazi zenészcsaládban született, dzsesszzongorista és lemezgyűjtő édesapja révén már egész kicsi korától a zene bű­­völetében él. Az énekesnő négyévesen kezdett zongorázni, középiskolában már saját zenekara volt, és egészen fiatalon rengeteg tapasztalatot gyűjtött. Az iga­­zi áttörést a kilencvenes évek hozták meg Diana számára, mostanáig pedig tizenkét albumot adott ki.  

Krall tizenharmadik stúdi­ó­al­­buma visszatér a hagyományos dzsesszhez, és saját zongorajátéka mellett három különböző összeállítású zenekarral játszik együtt. Az ötszörös Grammy-dí­jas énekesnő legújabb korongja a Turn Up the Quiet címet viseli.

Diana Krall az egyetlen olyan dzsesszénekes, akinek korábbi 8 megjelenése a Billboard Jazz lista élén debütált. A mű­­vésznő a friss koronggal is bi­­zonyítja, hogy a műfajokon á­­tívelő egyedülálló tehetsége tette korunk egyik legismertebb művészévé. 

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...