Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Curta gőzerővel dolgozik
Curta több klipet is bemutatott a közelmúltban.

Két videoklipben is látható a SativuS frontembere

Curta gőzerővel dolgozik

| Kóczán Bálint | Sztárok

A pandémia ellenére sincs megállás Curta életében. Sőt! A soproni rapper az országosan is egyre ismertebb SativuS mellett gőzerővel dolgozik szólóprojektjén. Nemrég például egy igazi „lokálpatrióta” kisfilmmel jelentkezett.

– Hogy érintett benneteket a pandémia?

– Összességében már megszoktuk a pandémiát. Ezt az időszakot egyébként is az alkotásnak akartuk szentelni, amivel jól haladunk. Sok dal van raktáron, és sok meg is jelent az elmúlt időszakban.

– Például két videoklipben is látható vagy…

– Az egyik egy SativuS dal „Még várj” címmel, amit jó ideje terveztünk már kiadni, csak kicsit csúsztak a munkálatok a videoklippel. Viszont megérte várni vele, mert egy tőlünk eddig szokatlan, filmes klip érkezett sztorival, amit köszönünk szépen az Odessa prod.-nak, és a szintén soproni Szemerey Bencének hálásak vagyunk az operatőri munkálatokért.

– És a másik?

– Az a „Menj elé” című dalhoz készült, amit a szólóprojektem keretében a soproni barátaimmal hoztunk össze. Régóta szerettem volna egy ilyen tracket, amiben a helyi kedvenc előadóimmal nyomjuk közösen, és végre sikerült kiviteleznünk. Komoly koncepció nem volt ebben a klipben az előzővel ellentétben, maradtunk az imidzsvideónál olyan helyszínekkel, mint a Jereván-lakótelep, a kurucdombi kaszárnyamalom és a nappalim. Az alapot hozzá Phami készítette, a videót pedig Wolfshoot. Eddig pozitív a fogadtatása.

– A Jereván Zoo-val egy igazi soproni munka született.

– Abszolút! Már körülbelül 10 éve szerettem volna közös dalt velük. Őket amolyan „helyi legendáknak” tartom, végre sikerült ez is. A szólóprojektem egyik célja az, hogy olyan előadókkal készítsek közös dalt, akikkel nem feltétlen illünk össze, de én szeretem a munkásságukat, ezért is lesz érdekes a végeredmény. A dalban egyébként még Bokor is közreműködik, aki szintén egy tehetséges soproni rapper.

– A SativuSszal mik a tervek?

– Szóba került pár ötlet, de egyelőre nem igazán szeretnék ígérgetni semmit. Először a szólólemezemet szeretném befejezni, és közben egy-egy új dallal vagy klippel is jó lenne havonta kijönni.

Lusta lány: A SativuS 2002-ben alakult. Országos ismertségre 2018-ban tett szert, amikor A Dal című műsor több adásában is látható volt a zenekar Lusta lány című számával. 

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...