Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Csillogás minden mennyiségben

Női sarok – stílus, divat, praktikák

Csillogás minden mennyiségben

| Madarász Réka | Sztárok

Az ünnepi időszakban tényleg előkerülhetnek a szekrényből a kivételes alkalmakra tartogatott ruháink. Az idei szezon szlogenje: csillogás minden mennyiségben.

A fazonok természetesen ugyanazok, amiket az őszi–téli divat bemutatásánál már leírtunk (Vidám és merész őszi trend, Soproni Téma, 2022. szeptember 8.), a klasszikus vonalakat azonban a változatos anyagfelületek frissítik fel. A prímet ebben az évben a strasszok és – még inkább – a flitterek viszik.

– A családi vacsorán ki-ki – a szokásaiknak megfelelően – többnyire szolidabb szettben jelenik meg, a szilveszteri partikra azonban már elővehetjük a koktélruhákat – ajánlja Szilágyi Katalin divat- és stílustervező. – Bár a kis fekete örök befutó marad, nem árt kihasználni, hogy az ünnepi időszak a színekről szól. A flitteres ruhák is a lehető legváltozatosabb árnyalatokban pompáznak, például rózsaszínben, zöldben és narancssárgában. A csillogás nemcsak egy-egy felsőt vagy kiegészítőt jellemez, hanem akár egy egész overál is készülhet flitteres kelméből. Az anyagnak rulex szálak is adhatnak arany, illetve ezüst, fémes ragyogást.

A szezon nagy slágerére, a blézerre érdemes teljesen új szemmel tekintenünk: kihagyhatatlan része az alkalmi viseletnek. Ami viszont új: a flitteres, glitteres anyagokból készült nadrágok. A fazonjuk lehet szűk, rövidebb állású, de akár bőszárú is. Ami mindegyikben közös, az a magas derék. Nagyon trendi még mindig a short is: ezúttal nem feszülős, hanem kicsit lazább kivitelben, valamint a maxiszoknya.

– Alkalmi ruhákban rendkívül erős Cherri Hill divattervező. Az ő kollekciói remekül hozzák a már bemutatott vonalat – folytatta Kata. – Aki nem akar új holmikra költeni, felveheti a kedvenc tüllszoknyáját is, ami még mindig nem ment ki a divatból. A díszes alkalmi ruhákhoz finomabb kiegészítőket javaslok, például egy kisebb méretű borítéktáskát. Az is lehet viszont csillogós, színes. Idén több darabunk is tündökölhet egymás mellett, ám csak a jó ízlés határain belül!

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...