Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Cher és az ABBA

Retró hangulatú klip is készült az SOS-hez

Cher és az ABBA

| Kóczán Bálint | Sztárok

A zenetörténelem egyik legsikeresebb csapatának, az ABBA-nak a feldolgozásaival jelentkezett Cher. A népszerű díva az új Mamma Mia musicalben is feltűnt sokak nagy örömére.

Vadonatúj számokkal jelentkezett a popszakma egyik legnagyobb ikonja, Cher. Az Oscar-, Emmy- és Grammy-díjas szupersztár minden idők egyik legsikeresebb popzenekarának, az ABBA-nak a legismertebb számait vette fel. A legfrissebb kislemezhez, az SOS-hez egy retró hangulatú klip is készült, amelyet az eredeti, 1975-ös videó inspirált.

Az örökérvényű slágerek új verziói legalább annyira menők, mint az ABBA eredeti felvételei, ami Cher félreismerhetetlen, különleges orgánumának és Mark Taylornak, a Believe szuperproducerének is köszönhető.

Az SOS és a többi izgalmas szám, mint a Dancing Queen vagy a Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight) abszolút táncolható, energiával teli felvételek lettek, amelyek másodpercek alatt vidám – és egyben nosztalgikus – hangulatot teremtenek.

A több mint fél évszázada tevékenykedő Cher így nyilatkozott az ambiciózus projektről: – Mindig is szerettem az ABBA-t, háromszor láttam a Mamma Mia musicalt a Broadway-en. A Mamma Mia! Sose hagyjuk abba forgatása után ismét belém hasított a felismerés, hogy mennyire remek és időtlen dalokat írt a zenekar, és arra gondoltam, miért ne csináljak egy teljes albumot a zenéjükkel. Nehezebb volt felénekelni a számokat, mint ahogy azt eredetileg elképzeltem, de a végeredménynek szívből örülök.

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...