Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Bohém kiegészítők

| Madarász Réka | Sztárok

Tavasszal nemcsak a szikrázó napsütés csal mosolyt az arcunkra, hanem az is, ha – megválva a sötét árnyalatoktól – színes kiegészítőkkel dobjuk fel a megjelenésünket.

A soproni Schmaler Petra tíz évvel ezelőtt a saját kedvtelésére kezdett el ékszereket készíteni. Szinte mindent kipróbált, míg néhány évvel ezelőtt megtalálta a saját stílusát. Munkáinak különlegessége a színek és formák bohém változatosságában rejlik. Az ékszerkészítő szenvedélyesen gyűjt mindent, ásványok, üveg- és porcelángyöngyök, korallok, lávakövek, selyemszalagok, zsinórok és különböző textíliák alkotják fülbevalóit, karkötőit, szettjeit és táskáit. Kedvence a bőr.

– 1998-ban elvégeztem egy stylistképzést. Rájöttem, hogy a trendek világa nem áll közel hozzám, de azóta is szívesen megkomponálok mindent – mesélte az ékszerkészítő, akinek munkái országos magazinokban is megjelentek. – Az egyszerűség híve vagyok. Ha valaki mondjuk nagy fülbevalót szeretne nagy nyaklánccal, elmondom neki, hogy szerintem az sok, de ha továbbra is ragaszkodik az elképzeléséhez, hagyom. Viselje mindenki azt, amiben jól érzi magát!

A kreatív hölgy Mödlingben dolgozott egy ékszerkészítő üzletben, ahol sok praktikát elsajátított, de tudása nagy részét autodidakta módon szerezte.

– Az ünnepi szezonban többnyire az arany, az ezüst, a bronz és a rosegold kiegészítőket keresik az emberek, tavasszal és nyáron a színekre éheznek – folytatta Petra. – Érdekes volt az elmúlt pár hónap: a fülbevalókat szerették leginkább. Sokan mesélték, hogy home office-ban dolgoznak, úgyhogy a kamerán csak az arcuk látszik, így jól jött, hogy lehet váltogatni a fülbevalókat, azt viszont nem tudta senki, hogy alul pizsamát viselnek.

Petra többször tapasztalta már, hogy elkészít egy fazont, amiről azt gondolja, hogy óriási sikere lesz, és eleinte nem értik az emberek. Így volt ez a levélfülikkel is, melyek körülbelül két év után váltak kedvencekké. Szeret új formákkal kísérletezni, így született meg a bogárfülbevaló is. Az ékszerkészítő tapasztalata az, hogy a hölgyek azt merik bátrabban viselni, amit már láttak valakin, ezért sokszor modelleken vagy vásárlóktól kapott fényképeken is közzéteszi a munkáit.

Kapcsolódó cikkek

Itt a medvehagymaszezon

Itt a medvehagymaszezon

2024. 04. 03. | Németh Kinga

Gyermekkori elhízás, cukorbetegség, szív- és érrendszeri gondok – napjainkban mindegyik népbetegségnek számít. De mit tehetünk a megelőzésükért, hogy...