Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Belau: soproni lemezbemutató

Belau: soproni lemezbemutató

| Munkatársunktól | Sztárok

Pesti és külföldi koncertek után április 28-án Sopronban idézik meg a nyarat.

A Belau az Is­­land of Pro­­mise című be­­mu­­tatkozó vi­­de­­ó­­jával tűnt fel a magyar zenei életben, első lemeze The Odyssey címmel nemrég jelent meg, amely a na­­pokban Fonogram-díjat kapott az év elektronikus zenei albuma kategóriában. Pesti és külföldi koncertek után április 28-án Sopronban idézik meg a nyarat.

A Belau egy év alatt számos sikernek örülhetett: tavaly több portálon is bekerült az év legjobb dalai és klipjei közé, megnyerte a Klipszemle különdíját, több komoly rádiós játszással is büszkélkedhet. Kedves Péter kezdetben egyszemélyes projektje – Buzás Krisztiánnal és élőben session zenészekkel kiegészülve – időközben zenekarrá nőtte ki magát.

The Odyssey című lemezen a tőlük koncerteken megszokott instrumentális dalokon kívül olyan tehetséges fiatal énekesnők kaptak kiemelt szerepet, mint Antonia Vai, Dallos Bogi, Herrer Sára, Myra Monoka és Szécsi Böbe. 

Kapcsolódó cikkek

Készül az új lemez

Készül az új lemez

2020. 06. 03. | Kóczán Bálint

Karanténvideókat készített és új lemezanyagon dolgozik a Blues Hangers. A soproni csapatot is érzékenyen érintette a vírushelyzet, de a tagok próbálták a lehető legjobbat kihozni belőle. Szőke Gerivel beszélgettünk.