Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Beköltöztek a stúdióba
A Lopott idő nevű soproni formáció 2019 óta dolgozik első anyagán

A Lopott idő tagjai a vírushelyzetben sem álltak le a munkával

Beköltöztek a stúdióba

| Kóczán Bálint | Sztárok

Saját szerzeményeken dolgozik a Lopott idő: a soproni formáció a vírushelyzetet lehetőségként felfogva stúdióba vonult, és nemrég elkészítette első, nagyközönségnek szánt dalát is.

A Tujmer Gábor (dob), Fördős István (basszusgitár), Szokodi Zoltán (ének), Egyházi Krisztián (gitár) alkotta Lopott idő 2019 óta dolgozik első anyagán, amiről nemrég elkészült az első dal, a Zuhanás stúdiófelvétele, és klipet is forgattak hozzá a zenészek.

A csapat 2020 júniusában a „Sopron Zenél” keretein belül tervezte a dal bemutatását, de a koronavírus-helyzet miatt nem rendezték meg az eseményt, így az előzetes tervek is meghiúsultak.

– Mi ezt először szomorúan vettük tudomásul. Aztán úgy gondoltuk, inkább lehetőségként fogjuk fel a helyzetet. Elvégre így több időt fordíthattunk a stúdiómunkálatokra és a forgatásra – mesélték a banda tagjai. – A stúdiómunkák amúgy is rengeteg kihívás elé állítottak minket. Egy négytagú zenekar hangzását úgy kikeverni, hogy a lemezen is jól megszólaljon, igazán nem egyszerű feladat. Főleg, hogy nem szerettünk volna nagyon elrugaszkodni az élő fellépések hangulatától és lehetőségeitől.

A zenekar célja egyértelműen az volt, hogy a felvett és az élőben előadott nóták megszólalásában ne legyen nagy különbség.

A Lopott idő elkészített egy klipet is a Zuhanáshoz, a forgatás Mészáros Márk nevéhez kötődik, egy igazán izgalmas kisfilm született.

– Több helyszínen forgattunk. Talán a legfontosabb ezek közül a fertőszentmiklósi ­Meidl Airport – idézték fel a kisfilm készítését a zenészek. – Itt Fettik Krisztián és a reptér vezetőségének jóvoltából lehetőséget kaptunk mind a hangárban, mind a kifutópályán forgatni, valamint egy jelenet erejéig az operatőr és az énekesünk fel is szállt a meglehetősen viharos időben. Izgalmas pillanatok voltak.

A formáció tagjai mérföldkőnek tartják, hogy mindez megvalósulhatott, de nem állnak le a munkálatokkal: – A stúdióban folytatódnak a felvételek. Jelenleg az album további nyolc nótájának éneksávjain dolgozunk. Szeretnénk ezeket a dalokat is készre keverni a közeljövőben.

A Lopott idő tervei között szerepel még egy koncert, aminek lehetőségeit még kutatja a csapat, de reméli, hogy mihamarabb találkozhat a közönséggel, és megmutathatja élőben is szerzeményeit. 

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...