Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bejutott A Dalba a SativuS együttes

Bejutott A Dalba a SativuS együttes

| Munkatársunktól | Sztárok

A soproni SativuS együttes Lusta lány című dalával jutott a legjobb harminc előadó közé, és ezzel esélyes, hogy kijusson az Eurovíziós Dalfesztiválra.

– Váratlanul jött az értesítés. Ráth Máté barátunk nevezett be minket a versenyre, aki újabban menedzserünkként bontogatja szárnyait. Egészen addig nem tudtunk róla semmit, míg pár héttel ezelőtt jött egy e-mail, hogy lesz A Dal 2018-as sajtótájékoztatója – kezdett bele Curta és Piszkos, majd így folytatta: – Egészen addig nem gondoltuk volna, hogy bejutunk a harmincas mezőnybe, míg a sajtótájékoztató vége felé felszólítottak minket, megszólalt a Lusta lány, és felmentem a színpadra Király Viktor, Odett, Kökény Attila, Horváth Tamás és több hasonlóan nagy előadó mellé.


– A Lusta lány egy Sopronban élő lányról szól, aki nem túl példamutató életet folytat, viszont mégis mindenki odavan érte – mesélték a tehetséges zenészek. Kiemelték: A Dal-ban mindig azt becsülték, hogy saját szellemi termékkel, saját dallal kell versenybe szállni.


A SativuS a január 20-i adásban fogja előadni élőben a Lusta lány című dalát.

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...