Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bazsx élete a zenélés
– A mai napig szinte minden bulira készülök – mesélte lapunknak Bazsx.

Több mint húsz éve ül a lemezjátszók mögött a soproni dj

Bazsx élete a zenélés

| Kóczán Bálint | Sztárok

Hétről hétre pörgeti a lemezeket Sopron egyik közkedvelt dj-je. Bazsx már gyerekkora óta a zene szerelmese, és nagyon hálás, hogy azt csinálhatja, amit imád.

– Sopron egyik közkedvelt dj-je vagy. Milyen a munkád?

– Lételemem a zene és a szórakoztatás. Azt csinálhatom hétről hétre, amit a legjobban szeretek. Igaz, mindez olykor kevés alvással jár, de a mosoly és az elégedettség az emberek arcán egy-egy buli végén számomra mindennél többet ér.

– Hogyan lettél dj?

– Ez nálunk amolyan családi örökség. Otthon is mindig szólt a zene a háttérben. A kilencvenes évek végén hetedikes általános iskolás lehettem, amikor farsangi diszkót rendeztek a Fenyő téri suliban. Ott kezdődött minden. Elvarázsoltak a fények, a füst, az akkori technika, és másoknak is meg tudtam mutatni azokat a zenéket, amik nekem is tetszettek. Aztán középiskolás koromban Mayer Kornél segítségével bekerültem egy soproni kis klubba. Itt említeném meg Koppándi Zsoltot is, akitől megtanultam a technikás mixelés minden apró részletét. Majd jött a 2000-es évek méltán szeretett soproni diszkója, a „Free Style Disco”, ahol 2004-től 2010-ig voltam lemezlovas Angler Zsolti és Voleszák Gabi mellett. A 2010-es évek közepe óta esküvőkön, rendezvényeken szórakoztatom saját hang- és fénytechnikával „mobil dj”-ként a közönséget, 2019 óta pedig a soproni „Sky Bar & Lounge” rezidens dj-je is vagyok.

– Mire figyelsz a bulik során, hogy készülsz?

– A közönségre! Mindig nézem a reakciókat egy-egy feltett dalnál. A mai napig szinte minden bulira készülök. Ha van mellettem fellépő, akkor utána olvasok, hogy tudjam, milyen tematikájú lesz az este, és olyan stílusú zenéket válogatok.

– Mitől lesz jó dj valaki?

– Úgy gondolom, ezt a közönség dönti el. Talán a legfontosabb, hogy szívvel, lélekkel csinálja. Élje át a szórakoztatás minden egyes pillanatát, és ezt adja át. Öt embernek ugyanúgy, mint ötszáznak.

– Manapság milyen a trend?

– Mindig igyekszem követni az újabb zenei stílusokat, persze megtartva a kedvenceket is. A mai fiatalok már az online platformok miatt el vannak árasztva zenével. Egy sláger jobb esetben pár hónapig működik, majd feledésbe merül, néhány kivétellel. Nagyon közkedveltek napjainkban a magyar trap-, rap­előadók, és újra hódítanak a kétezres évek elején közkedvelt „hardstyle”, house és ­dance slágerek.

– Milyen terveid vannak a következő időszakra?

– A jövő tervei között szerepel a remixelés megtanulása. Szerencsés vagyok, hogy ezekben a nehéz időkben azt csinálhatom, amit szeretek, amiben feleségem, a családom, valamint a közönség is a sok pozitív visszajelzéssel maximálisan támogat. Köszönöm nekik!

Kapcsolódó cikkek

A színek pszichológiája

A színek pszichológiája

2024. 04. 10. | Madarász Réka

Nem is gondolnánk, hogy a színek milyen óriási szerepet játszanak az életünkben. A színválasztásaink tükrözik az élethez való hozzáállásunkat is. Az á...