Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Bátran lép Szeder

Bátran lép Szeder

| Munkatársunktól | Sztárok

A mostani helyzetre is reflektál Szeder új dala. Az énekesnő azt üzeni a sorok között, hogy a visszafogott élet után szükség van a bátor lépésekre is.

Bátran lépek címmel lendületes, energikus, előremutató dallal jelentkezett Szeder. Az énekesnő 2019-ben rukkolt elő új albummal, amelynek koncepciója az útkeresés, az önmagunk felépítése, az egészséges önbizalom és énkép kialakítása. Ezt a folyamatot bemutató négyrészes dal- és klipsorozat záró szerzeménye tökéletesen reflektál az aktuális élethelyzetünkre is, hiszen több hét visszafogott élet után újra nyitunk, és néha ott is elkél a „bátran lépés”.

– A Bátran lépek annak az állapotnak az eléréséről szól, amikor önmagunkba vetett hittel és a sikerben bízva teszünk lépéseket. A korábban félelmetesnek tűnő döntések most már csak kalandok... – fogalmazott a tehetséges előadó.

A lemezhez Szeder egy mini klipsorozatot is készített. A Pirkadatot követte a Szabadok leszünk, majd a Szétesem, összerakom, végül a Bátran lépek következett. Ennek a kisfilmnek is, ahogy az egész sorozatnak, rendezője Jenőfi Dániel.

Az énekes–gitáros–dalszerző Szeder-Szabó Krisztina 2014-ben hallatott először magáról a Hab a tetején című debütáló albumával. Reggeli dal című alkotása egyedi, magával ragadó zenei világa miatt vált sokak nagy kedvencévé. A zenei játékosság és sokszínűség éppúgy jellemző rá előadóként, mint dalszerzőként. Szeder stílusa szókimondó, dalszövegei varázslatosak, néha megfogalmazzák azt, amit nem merünk magunktól kimondani. Az énekesnő munkásságát Artisjus-díjjal is elismerték.

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...