Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Babaváró csoport indul

| Madarász Réka | Sztárok

Szülésre és szülőségre felkészítő csoportot indít április közepén Sopronban két szakember és egyben többgyermekes anyuka, Ujfaludi Anna és Nádudvari Rita.

A foglalkozások elősegítik, hogy a kismamák a szülést felemelő eseményként éljék meg, tapasztalatot cserélhessenek és megismerkedhessenek egymással.
– A jól informáltság alapfeltétele a jó szülésnek: eloszlatja a félelmeket, biztonságérzetet és bizalmat ad – osztja meg velünk tapasztalatait Ujfaludi Anna tanácsadó pszichológus és dúla. – Ha a leendő anyuka megismeri a szülés folyamatát, rádöbben arra, hogy a teste mennyire tökéletesen működik, és belátja, hogy a szülés nem betegség vagy szükséges rossz, hanem egy normális folyamat, ami akár csodálatos élmény is lehet.

Mivel a generációról generációra örökített minták a mai világban már nagyrészt hiányoznak, az anyáknak saját belső erejükre kell támaszkodniuk. A foglalkozások célja az is, hogy erre újból rá tudjanak hangolódni.

– A rendszerszemléletnek megfelelően a családra mint egységes egészre tekintünk, amibe egy új jövevény érkezése jelentős változásokat hoz – folytatja Nádudvari Rita szülésznő és családterápiás konzultáns. – Az első egy-két évben szinte minden párkapcsolat hullámvölgybe kerül. Beszélünk a normál krízisekről, az apák és a tágabb család újragondolt szerepeinek segítéséről, az új határok kijelöléséről és a gyermek szerepéről a családi hierarchiában.

A szakemberek foglalkoznak a szülés utáni időszakkal is, ami – a sok nehézség ellenére is – a nők életének egyik legszebb szakasza lehet, ha megtanulják a saját és a baba igényeit előtérbe helyezni.

A szülésre és szülőségre felkészítő csoportokat egész évben folyamatosan szeretnék indítani a vezetők. Egy kurzus öt alkalomból áll, az első turnus április 12-én 10 órakor kezdődik a TIT-ben.

Jelentkezni – a korlátozott létszám miatt április 5-ig – és további információkat kérni a 70/425–2820 vagy a 20/828–0971-es telefonszámon lehet.

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...