Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Az ápolt kéz titkai

| Madarász Réka | Sztárok

Lassan előkerülnek a kesztyűk, így hajlamosak lehetünk kevesebb figyelmet fordítani a kezeink ápolására. Egy gondosan elkészített manikűr azonban az igényes megjelenés feltétele, hiszen az ördög a részletekben rejlik.

A műkörömnek vannak előnyei és hátrányai. Utóbbiak közé tartozik, hogy legalább havonta egyszer meg kell látogatnunk a körömépítőt, ám mellette szól, hogy egy jól megkreált köröm 3–4 hétig is dísze lehet a szép női kéznek.  

– Olyan körömformát ajánlott választani, ami a vendég számára praktikus, kényelmes – tudtuk meg Toma Tünde kéz- és lábápolótól, műkörömépítőtől. – Ez lehet kerek, ovális, hosszú koporsó formájú vagy nagyon rövid, természetes ívű köröm. Fontos, hogy a kéz és az ujjak formáját szem előtt tartva alakítsuk ki az optikailag legmegfelelőbb, esztétikus körmöket.

Idén ősszel is folytatódik a tavalyi évben megszokott körömdivat, továbbra is a minimál stílus hódít. A semleges, nyugodt pasztellszínek, mint a bézs, a krém, a nude vagy a homok remekül párosíthatóak fekete kiegészítéssel. Közkedveltek az ombre technikával készült halvány színárnyalatok, ahogy a baby boomer is. Minden alkalomra elegáns egy fehér francia manikűr, de a bátrabbak szívesebben hordják az ősz színeit: a narancsot, a csokoládét, az aranyat, a bordót. A szezon slágerszínei közé tartozik a lila és a kék smaragdzöld. Visszafogottság és letisztultság jellemző a díszítésre is, a többnyire egyszínű körmöket kis rajzok, csíkok, pöttyök, holdívek teszik különlegessé. A megfelelő hatást finomszemcsés, fémes, tükrös csillogással, fóliával, porral érik el a szakemberek. A macskaszemtechnika alkalmazásával extrém látványt produkálhatunk. Akár extrafényes vagy matt hatású körmöt is kérhetünk, mindkettő megállja a helyét.

– A hűvösebb napok közeledtével ideje használatba vennünk a hidratáló krémeinket – folytatta Tündi. – Ebben az időszakban érdemes zsírosabb, vitamindús balzsamokat használni. A legjobb megoldás, ha este a kezünket és a lábunkat a megfelelő hidratáló krémmel vastagon bekentjük, ráhúzzuk az erre a célra kifejlesztett cérnazoknit és -kesztyűt, és éjszakára rajta hagyjuk. A siker nem marad el: bőrünk meghálálja a törődést.

Kapcsolódó cikkek

30 év: St. Martin jubileuma

30 év: St. Martin jubileuma

2024. 03. 20. | Kóczán Bálint

Sopronhoz sok szállal kötődik a pályája harmincadik évfordulóját ünneplő St. Martin. A világhírű szaxofon- és pánsípművész, zeneszerző, Szentmártoni I...